Cadillac CTS-V

Cadillac are de gând să lanseze o versiune extrem de puternică a modelului CTS, menită să atace direct concurenţa de pe bătrânul continent.

Cadillac CTS-V Cadillac CTS-V

Noul model este aşteptat pentru anul viitor şi va lansa, alături de viitorul Z06 Chevrolet Corvette, o nouă uzină de forţă LS7, cu cifra corespunzătoare evident cilindreei în litri. Propulsorul va fi supraalimentat şi va dezvolta, în cazul Chevroletu, 700 CP, dar pentru CTS-V va suferi o mică schimbare la managementul motorului, pentru a micşora numărul de cai putere la doar 600.

Chiar şi aşa, Cadillac se va situa lejer deasupra concurenţei, BMW M3 şi Audi RS4 având doar 420 CP, iar Mercedes C 63 AMG dezvoltând 503 CP. Noul CTS-V ar fi putut folosi şi motorul disponibil pe actualul Z06, ce dezvoltă 505 CP, însă acesta se pare că suferă de lipsa cuplului, mai ales atunci când este pus într-o caroserie mai grea precum cea a Cadillacului. Potrivit celor de la Motor Trend, modificările la actuala coroserie vor fi tipice: spoilere noi, suspensie mai rigidă, sistem de frânare Brembo, direcţie mai precisă şi scaune sport.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.