Cadillac va oferi oglinzi retrovizoare high-tech, cu ecran digital încorporat

Noul Cadillac CT6, viitorul model de top al producătorului american, va avea o oglindă retrovizoare centrală plină de tehnologie. Pe lângă rolul clasic de oglindă, retrovizoarea centrală va putea juca şi rolul unui ecran digital care primeşte imagini de la o cameră video amplasată în spatele maşinii.

Cadillac va oferi oglinzi retrovizoare high-tech, cu ecran digital încorporat Cadillac va oferi oglinzi retrovizoare high-tech, cu ecran digital încorporat

Viitorul Cadillac CT6, modelul de top al mărcii americane, care urmează să fie lansat în 2015, va putea fi dotat cu o oglindă retrovizoare centrală care joacă un rol dublu - oglindă clasică şi ecran digital.

Imaginile afişate acolo vor veni de la o cameră video amplasată în spatele maşinii, astfel că - spun cei de la Cadillac - vizibilitatea şoferului către în spate va fi îmbunătăţită, fiindcă dispar potenţialele obstacole (tetiere prea înalte, montanţii lunetei sau chiar pasagerii).

Lentila camerei video va fi acoperită cu un strat hidrofob, astfel că apa murdară ar trebui să stea departe de imaginile furnizate către şofer, în vreme ce ecranul are o rezoluţie de 1280x240 de pixeli.

La nevoie, funcţia video poate fi dezactivată, iar oglinda poate fi folosită în mod clasic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.