Cam aşa arată un BMW M4 M Performance full. Vrei să ştii cât costă? [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 06 feb. 2015 Știri auto

BMW a publicat recent un filmuleţ cu un BMW M4 Coupé „fully loaded” cu toate accesoriile din catalogul M Performance. Probabil că n-o să vezi foarte curând pe viu un BMW M4 încărcat la maximum cu M Performance, aşa că merită să arunci o privire la clipul din josul paginii.

 

Catalogul M Performance este acea cărţulie specială, pentru cei cu adevărat dedicaţi spiritului sportiv, care aduce tot felul de detalii tocilăreşti BMW-ului tău M4. Asta include multă fibră de carbon – buza spoilerului faţă, ornamente de la admisia spoilerului faţă, eleron, difuzor spoiler spate, carcase oglinzi laterale, inserţii pe consola centrală şi pe tunelul median etc – şi un pic de titaniu, în care „un pic” ar însemna sistem de evacuare făcut integral din titaniu (şi semnat de Arkrapovic).

La interior, la pièce de résistance este volanul acoperit cu Alcantara şi care înglobează un ecran mic pe care poţi să citeşti fel de fel de informaţii necesare pentru atunci când eşti pe cicuit. Şi care are indicator de schimbare de treaptă reprezentat de un şirag de LED-uri, exact ca cazul maşinilor de curse. Am avut ocazia să pun mâna pe el când am testat M235i-ul şi am zis atunci că este cel mai tare accesoriu cu care îţi poţi echipa BMW-ul.

De aici până la întrebarea „Dar oare la ce preţ ajunge un BMW M4 cu toate opţionalele pe el?” n-a mai fost decât un pas. Au urmat câteva minute de exerciţii cu indexul pe butonul mausului, în care am bifat 44 de opţionale şi tot am senzaţia că mi-a scăpat ceva. Adică şi altceva pe lângă pachetul de fumători (42 €) pe care l-am evitat pentru că, şi fumător fiind, n-aş face aşa ceva unei maşini.

De la preţul de pornire de 76.508 €, am adăugat încă 33.772 €. În unele cazuri, am bifat cu simţ de răspundere (faruri adaptive cu tehnologie LED – 2.000 €), iar în altele pur şi simplu am apăsat click pentru că ştiam că este o simulare care nu mă costă nimic (pachet de frâne ceramice – 7.683 €). 

Şi nici măcar nu am inclus elementele din catalogul M, care însumează 10.611 €. Preţul total al unui BMW M4 full este, în cazul în care nu mi-a scăpat ceva, de 120.681 €.

Da, am intrat cu circa 7.000 de euro pe teritoriul lui M5. Întrebarea fantezistă care mă macină acum este: dacă ai dispune de acces nelimitat pe circuitul de la Adâncata, pentru ce ai opta? Un coupé M4 pregătit pentru oricare circuit din lume sau o super-berlină M5… standard?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide