Camera video pentru marşarier, obligatorie pe toate maşinile

După mai bine de un deceniu de lobby ...

Camera video pentru marşarier, obligatorie pe toate maşinile Camera video pentru marşarier, obligatorie pe toate maşinile

După mai bine de un deceniu de lobby din partea grupurilor care militează pentru siguranţa maşinilor, camerele pentru marşarier sunt acum impuse pe toate vehiculele noi construite după 1 mai 2018, în SUA. Asta înseamnă că producătorii de automobile trebuie să includă o cameră video pentru mersul cu spatele, ca echipament standard pe noile vehicule.

Chiar dacă ideea nu este nouă, legislaţia îi va afecta pe unii producători cum ar fi BMW şi Porsche, care oferă camerele de marşarier în pachetele de obţionale, însă pentru nişte preţuri foarte mari. 

Regulamentul datează din 2014, când Departamentul de Transport al Statelor Unite (DoT) şi Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului de Autostrăzi (NHTSA) au mandatat ca aceste camere să fie incluse în toate vehiculele noi începând cu 1 mai 2018. Acestă lege a avut nevoie de patru ani pentru ca legea să intre în vigoare.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.