Camionetă oprită la frontiera României. Câţi oameni ducea şoferul în ascunzătoarea secretă – VIDEO

Autor: ProMotor 24 mai 2019 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din Borş au descoperit, ascunşi în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean leton, într-un loc special amenajat, şaptesprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 06:30, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul leton A.E, în vârstă de 23 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în Anglia.

În baza analizei de risc specifice poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, şaptesprezece persoane, dintre care şaisprezece adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră.

 

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din paisprezece cetăţeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide