Camuflat, noul X3 a fost luat drept maşină de terorişti!

Li s-a întâmplat recent bavarezilor, la New York, unde un BMW X3 camuflat a fost suspectat că ar fi maşină pentru acţiuni teroriste. Din fericire, "teroristul" nu a fost şi împuşcat.

Camuflat, noul X3 a fost luat drept maşină de terorişti! Camuflat, noul X3 a fost luat drept maşină de terorişti!

UPDATE:

Pe forumul germancarforum.com au apărut şi imagini cu maşina care, pentru o oră, i-a pus pe jar pe newyorkezi sub "ameninţarea" de maşină-capcană. Conform New York Post, maşina era condusă de Martin Brickmann, brand manager, care a ieşit cu prietena la un mic picnic în Central Park, lăsând motorul maşinii pornit.

BMW X3 - amenintare terorista?Echipa de genişti a sosit imediat la faţa locului, după ce poliţia a fost alertată, începând verificarea maşinii - proces în care un geam lateral şi luneta au căzut "victime". De asemenea, strada pe care se afla maşina a fost închisă circulaţiei, ba s-a pus chiar şi problema evacuării Muzeului de Istorie Naturală.

Până la urmă, situaţia a fost "dezamorsată", proprietarul maşinii camuflate fiind găsit şi dând explicaţiile necesare. Se pare că maşina avea motorul pornit deoarece şoferul a apăsat butonul greşit de pe telecomandă, pentru comanda motorului la distanţă.

Un lucru care ar putea fi stipulat de departamentul de marketing BMW: se demonstrează astfel cât de silenţios este motorul viitorului BMW X3...

-----------------------------------------------------------------

La americani, ameninţarea terorismului este deja de natură psihologică, mai ales în urma recentului caz intens mediatizat, cu încercarea eşuată a unui aşa-zis teroris de a detona o bombă dintr-o maşină-capcană în Times Square, Manhattan.

Prin urmare, tensiunea este la cote maxime pe străzile New Yorkului, unde a revenit fobia "9/11" - însă acum lumea nu se uită îngrijorată după avioane, ci după maşini. Deci devine de la sine înţeles că o maşină camuflată dă imediat de bănuit.

Acesta a fost şi cazul unui model BMW X3, noua generaţie, care, deocamdată, se află în teste intensive, iar caroseria este ascunsă de obiectivele fotografilor spion prin cunoscutul camuflaj psihedelic.

Care i-a făcut pe mai mulţi newyorkezi să devină susceptibili şi să sune la poliţie. Motivul: o maşină suspectă este parcată într-un loc aglomerat, lângă Central Park, cu motorul pornit! Vă daţi seama că poliţia a fost pusă în alertă maximă, sosind foarte rapid la faţa locului.

În jurul maşinii a fost stabilit un perimetru de siguranţă, iar poliţiştii au inspectat cu atenţie maşina. Din fericire, apariţia şoferului maşinii nu s-a lăsat cu acţiuni ca în filme, "shoot first, ask later", situaţia fiind într-un final lămurită.

Unele zvonuri spun că poliţia a încercat să evacueze câteva clădiri din proximitatea maşinii, ba chiar că oamenii legii ar fi spart luneta maşinii pentru a verifica interiorul acesteia, dar oficial nu există confirmări în acest sens.

Suntem curioşi dacă celor de la departamentul de marketing BMW din America nu le vor veni unele idei năstruşnice în urma acestui incident (care, totuşi, e foarte clar că nu a fost o încercare de reclamă inedită!).

Cert este că acest episod sensibil i-ar putea face pe mulţi producători să o "lase mai moale" cu testele de maşini camuflate, cel puţin în zona New York-ului. Nu de alta, dar factorul psihologic ar putea duce la un episod tragic pe fondul fobiei terorismului - mai ales când e vorba de maşini camuflate serios, în genul Daciei SUV.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.