Detalii despre noul Opel Corsa. De la ce preţ porneşte modelul în România – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2019 Știri auto

Cea de-a şasea generaţie a modelului Opel Corsa se află pe banda rapidă. La scurt timp după prezentarea versiunii electrice, pe baterie, Opel anunţă acum modelul Corsa echipat cu motoare cu ardere internă clasice, mai eficiente şi mai dinamice.

La început, autovehiculul de dimensiuni mici cu cinci uşi, cu o lungime de 4,06 metri oferit de producătorul auto german va fi vândut în variantele de echipare cu motoarele extrem de economice, diesel şi pe benzină, care dezvoltă o putere între 55 kW (75 cp) şi 96 kW (130 cp).

În România, Corsa în versiunea de bază echipată cu motorul de 1.2 litri de 75 CP și cutie manuală cu cinci trepte are un preț de pornire de aproximativ 12.500 de euro.

Motorul modelului de bază de 55 kW (75 CP) este cuplat standard la o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză

În cazul motorului de 74 kW (100 CP), clienţii pot alege între o transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi o transmisie automată rafinată cu opt trepte de viteză. Programele de comutare adaptivă a treptelor de viteză şi tehnologia Quickshift reprezintă tehnologie de ultimă oră în segmentul de piaţă din care face parte Corsa. Şoferii au posibilitatea de a schimba manual treptele cu ajutorul padelelor montate pe volan.

Modelul de top 1.2 turbo cu injecţie directă, care generează 96 kW (130 CP), este întotdeauna cuplat la transmisia automată cu opt trepte de viteză.

Cele trei motoare pe benzină sunt completate de un motor diesel dinamic de 1,5 litri cu 74 kW (100 CP) şi un cuplu maxim de 250 Nm (consum preliminar de carburant conform NEDC1: urban 3,8-3,7 l/100 km; extra-urban 3,0-2,9 l/100 km; mixt 3,3-3,2 l/100 km, 87-85 g/km CO2; consum preliminar de carburant conform WLTP2: mixt 4,6-4,0 l/100 km, 122-104 g/km CO2).

Desigur, fanii mobilităţii electrice pot opta pentru Corsa-e. Datorită platformei modulare comune (CMP), pot fi oferite sisteme de propulsie diverse pe o singură platformă.

Noul Corsa transmite dinamică prin designul său sportiv – mai ales în combinaţie cu caroseria vopsită în două nuanţe. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupé, cu 48 mm mai coborâtă faţă de versiunea anterioară, fără să afecteze spaţiul pentru cap pentru şofer şi pasagerul din faţă. Şoferul are o poziţie de şedere coborâtă cu 28 mm. Centrul de greutate coborât favorizează manevrabilitatea şi dinamica de conducere. Reacţiile sunt mai dinamice, pentru mai multă plăcere de a conduce.

Sisteme avansate de asistenţă şi faruri cu matrice.

Odată cu noul Corsa, Opel oferă tehnologii şi sisteme de asistenţă pe care clienţii le cunosc doar de la modelele din clase superioare. O noutate în segment o reprezintă farurile adaptive IntelliLux LED® matrix, cu funcţie anti-orbire, pe care Opel le pune la dispoziţie în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri sunt controlate de camera frontală de înaltă rezoluţie de ultimă generaţie şi adaptează în mod continuu şi automat fasciculul luminos la fiecare situaţie din trafic şi din mediul înconjurător.

Sistemele de asistenţă de ultimă oră, cum ar fi sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere sau tempomatul adaptiv pe bază de senzori radar, precum şi sistemul de protecţie la impact lateral controlat de senzori oferă o creştere semnificativă a siguranţei.

Există de asemenea sisteme precum asistenţa privind unghiul mort şi diferite sisteme de asistenţă la parcare, de la asistentul la parcare şi camera video panoramică pentru marşarier, cu unghi de 180 de grade.

Asistenţa pentru menţinerea benzii de circulaţie debutează la bordul modelului Corsa. Dacă sistemul detectează o părăsire accidentală a benzii, acesta alertează şoferul printr-un semnal vizual şi un impuls uşor pentru a corecta direcţia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide