Când se redeschide circulaţia pe Transfăgărăşan – VIDEO

Autor: Mediafax 31 mai 2018 Știri auto
Când se redeschide circulaţia pe Transfăgărăşan – VIDEO

Stratul de zăpadă măsoară până la şase metri în unele zone pe Transfăgărăşan. Drumarii acţionează joi cu două utilaje pentru curăţarea şoselei, care ar putea fi deschisă circulaţiei auto de la 1 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes, circulaţia pe Transfăgărăşan rămâne închisă şi în luna iunie, mai ales că în unele locuri stratul de omăt măsoară până la şase metri, pe carosabil.

”Iarna şi zăpada par să fie amintiri îndepărtate. Nu şi pentru colegii noştri de la Districtul Bâlea, care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărăşan. Având în vedere cantitatea mare de zăpadă şi piatra de pe carosabil, mai este cale lungă până când drumul va fi sigur pentru circulaţia publică. Stratul de zăpadă ajunge şi la şase metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. 1 iulie este data pentru deschiderea Transfăgărăşanului, este termenul legal. Este problema cu versanţii, de stabilizat, acolo trebuie să ne asigurăm că este totul în regulă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Elekes.

Drumarii intervin joi cu două utilaje.

”Dacă reuşim, prin vreo minune, să o deszăpezim mai devreme, există o presiune destul de mare, inclusiv mediatică, să se deschidă mai repede, dar cu o săptămână, nu mai mult. La ce estimau băieţii, mai au de lucru mult. Două-trei săptămâni lejer. Se intervine cu două utilaje, unul deschide calea şi următorul vine şi lărgeşte”, a adăugat sursa citată.

Transfăgărăşanul leagă Ardealul de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide