Când vrei să fii mai catolic decât Papa şi se fâsâie totul

Autor: Alexandru Banu 02 mart. 2018 Știri auto
Când vrei să fii mai catolic decât Papa şi se fâsâie totul

În curând o să avem tenis fără copii de mingi, fotbal fără spectatoare, poate nici la şcoală nu o să mai mergem decât după 18 ani. Totul e un pericol şi o hărţuire, iar de când există social media, expunerea nenorocirilor a băgat frica în toţi. Campania #metoo i-a speriat pe toţi atât de tare cu sutele de ani de condamnare, procese interminabile şi falimentare peste tot în lume. Suntem de acord 100% că asemenea lucruri nu ar trebui să se întâmple şi că strică natura umană, o forţează înainte de vremea unei decizii personale, o pot deteriora irecuperabil şi aşa apar victimele. Nu suntem psihologi ca să înţelegem procesele de judecată din capul unei femei atunci când e abuzată. Însă sunt foarte multe fete şi vedete care după ani de glorie şi de milioane de euro câştigate cu preţul acceptării conştiente a unor abuzuri în plină capacitate de discernământ, au ieşit acum să-i arate cu degetul pe hărţuitori. Unele victime, nu toate, vă rugăm să nu aruncaţi cu pietre. Întrebarea logică pe care şi-o pune sau ar trebui să şi-o pună toată lumea e “de ce nu aţi acuzat mai devreme, atunci când s-au întâmplat lucrurile?”. Sunt cauze obiective şi umane pe care psihologii le pot explica. E peste puterea noastră de judecată şi de cunoaştere acest mecanism de acţiune, implicit de denunţare post factum.

Brabus scoate un tanc putere Mercedes (galerie foto)

Nu suntem însă de acord că pentru nişte cazuri izolate în raport cu populaţia întregii planete, trebuie să se ia decizii drastice care alterează tradiţii şi obiceiuri de consum care ne fac viaţa mai frumoasă. În F1 nu vor mai fi fete la linia de start. Asta pentru că, părerea tuturor nu numai a noastră, boşii de pe acolo vor să evite scandaluri #metoo. Mai bine ne cenzurează o plăcere decât să-şi cenzureze ei pornirile abuzive. În schimb, în SUA se vând arme ca pepenii pe marginea drumului, iar o crimă umană este până la urmă ceva mai grav decât un abuz. Un om mort nu mai poate fi recuperat niciodată. Nu poţi să scoţi calculatoarele din priză şi să le interzici pentru că unii fură cu ele, aşa cum nu poţi să interzici produsele cosmetice (care au glicerină) pentru că unii le folosesc la bombe artizanale.

Dar poţi ca Toyota, Nissan şi Fiat să nu mai aduci fete sau să reduci numărul lor la saloanele auto, la standuri. Şi tocmai Fiat, care comunică în reclame cu Catrinel Menghia şi care a avut mereu cele mai specatculoase femei la standuri. Bloomberg  scrie că Fiat va reduce numărul modelelor, iar Toyota şi Nissan vor aduce specialişti în loc de modele, care le vor da informaţii despre maşini celor interesaţi. Da, e foarte bine pentru că obiectivul principal al unui salon e promovarea de maşini şi acordarea de informaţii despre ele, clienţilor. Însă femeile sunt un toping care fac toată treaba delicioasă. Iar dacă e cineva care crede că nu mai sunt în lume bărbaţi care vor să impresioneze / agaţe cu maşinile pe care şi le iau, înseamnă că noi suntem de pe altă lume. Lucrurile frumoase nu ar trebui să se schimbe niciodată. Cei care le fac urâte ar trebui schimbaţi sau condamnaţi. Iar deciziile astea radicale ni se par o fugă de găsirea unor soluţii care să nu altereze spectacolul, un fel de “ce să ne mai batem capul, le scoatem direct şi gata!”.  

Autor Alexandru Banu  

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide