Capitala europeană care din 2030 interzice complet maşinile pe benzină şi motorină

Autor: ProMotor 06 mai 2019 Știri auto
Capitala europeană care din 2030 interzice complet maşinile pe benzină şi motorină

Oficialii oraşului Amsterdam au decis interzicerea maşinilor pe benzină şi motorină în oraş începând cu 2030, pentru a opri poluarea din aer, informează Reuters. În acest scop, începând de anul viitor, maşinile diesel fabricate înainte de 2005 nu vor mai putea intra în oraş, iar restricţiile vor creşte treptat pentru a include şi alte maşini.

„Poluarea este un ucigaş tăcut şi unul dintre marile pericole la care sunt expuşi cetăţenii din Amsterdam”, a declarat Sharon Dijksma, membru al consiliului local.

Deşi bicicletele sunt folosite la scară largă, poluarea din oraşele olandeze este peste limitele europene, în special din cauza traficului aglomerat din Amsterdam şi Rotterdam.

Ministerul Sănătăţii a avertizat că actualele niveluri de particule din aer pot duce la boli respiratorii grave, iar expunerea prelungită poate scurta durata de viaţă a unui om cu un an.

Oficialii oraşului Amsterdam îşi doresc înlocuirea maşinilor pe benzină şi diesel cu modele electrice sau pe hidrogen până în 2040 şi vor oferi stimulente şi acces în parcări pentru a convinge cetăţenii ori să achiziţioneze modele mai „curate”, ori să-şi lase maşina la marginea oraşului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide