Care intersecţie e mai eficientă: cea clasică sau sensul giratoriu? VIDEO

Americanii de la emisiunea Mythbusters au încercat să afle care intersecţie este mai eficientă când vine vorba despre fluidizarea traficului: cea clasică sau sensul giratoriu? Răspunsul, în clipul video de mai jos.

Care intersecţie e mai eficientă: cea clasică sau sensul giratoriu? VIDEO Care intersecţie e mai eficientă: cea clasică sau sensul giratoriu? VIDEO

Şoferii din Statele Unite ale Americii nu prea au de-a face cu intersecţii de tip sens giratoriu. În schimb, autorităţile preferă construiască intersecţii clasice, cu STOP la fiecare intrare în intersecţie.

În Europa, lucrurile stau invers – sensurile giratorii înlocuiesc din ce în ce mai multe intersecţii clasice, în încercarea de a fluidiza traficul.

Dar care intersecţie e mai eficientă? Cei de la Mythbusters au testat ambele tipuri şi au ajuns la un răspuns clar: printr-un sens giratoriu pot trece mai multe maşini decât printr-o intersecţie clasică, deci timpii de aşteptare în trafic sunt mai mici, iar toată lumea e mai fericită.

Explicaţia, în videoclipul de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.