Care zici că e cea mai luxoasă maşină din topul nemţilor?

Autor: Alexandru Banu 02 feb. 2018 Știri auto
Care zici că e cea mai luxoasă maşină din topul nemţilor?

Când îţi mori lăudătorii, te lauzi singur. În fine, aici chiar ai cu ce să te lauzi că scrie Mercedes pe tine. Dacă scria SC MARIŢA IMPEX, aveam o problemă. Dar cât de greu trebuie să fie pentru Mercedes să-şi facă singură topul celor mai luxoase maşini pe care le-a scos? Cum cele mai luxoase? Nu toate sunt aşa? Păi când dai pe un A Klasse 24.000 de euro, de două ori mai mult decât pe orice compactă bună din piaţă, nu totul trebuie să fie lux? Da, aşa şi este. Când iei un Mercedes şi te urci în el, parcă fiecare euro cheltuit are o justificare. Şi are. Cele mai bune materiale, putere pe măsură, totul perfect îngrijit şi o stea în 3 colţuri cu care-ţi faci simţită prezenţă oriunde. Aşa că era nevoie de acest top. Mai ales că e unul oficial. Câţi producători ar avea curaj să-şi facă topul celor mai tari maşini scoase? Sau de ce nu s-au gândit să o facă înaintea celor de la Mercedes. Sau or fi făcut-o dar nu au zis-o cu voce tare.

Pe locul 5 este o maşină superbă, dar – vorba românului greu şi des încercat – de tristă amintire. Nu e vina lui 540K (cu “K” de la “compressor”) în niciun fel că a avut şi Joseph Goebbels una – a fost mâna dreaptă a lui Hitler. Comentariul de pe video confirmă că majoritatea vedetelor avea maşina asta.

Pe locul 4 e Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Costă 630.000 de euro şi e un proiect excepţional pentru oameni “excepţionali” – dacă pot fi numiţi aşa arabii care dau sumele astea exorbitante pe maşini.

O poziţie mai sus şi înainite spre locul I e Mercedes-Benz 600. Era o maşină avansată la vremea ei, aşa că a devenit şi maşină oficială la unele case regale.

Pe 2 e din nou o maşină nouă, Maybach S 650 Cabriolet. Genul de maşină în care te urci cu botoşi ca să nu faci murdar şi pui huse pe scaune. Are faruri Swarowski şi cu asta am spus totul.

În fine, pe primul loc în toată istoria producţiei Mercedes e 300 SLR. Numai două bucăţi de stradă au fost construite. Comentariul din filmuleţ spune că nu sunt de vânzare. Iar dacă ar fi, probabil ar deveni cele mai scumpe 2 maşini vândute vreodată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide