Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauţiune

Carlos Ghosn, fostul director general al Nissan şi Renault, a fost eliberat pe cauţiune

Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauţiune Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauţiune

Carlos Ghosn, fostul director general al companiilor Nissan şi Renault, a fost eliberat miercuri în Japonia după mai mult de trei luni de arest, în schimbul unei cauţiuni de un miliard de yeni (circa 8,9 milioane de dolari), relatează BBC.

O instanţă judiciară din Japonia a ordonat, marţi, eliberarea lui Carlos Ghosn în schimbul unei cauţiuni. Tribunalul districtual Tokyo a respins solicitarea Parchetului de menţinere în arest preventiv a lui Carlos Ghosn, aflat în detenţie din 19 noiembrie 2018.

„Sunt nevinovat şi complet determinat să mă apăr într-un proces corect, faţă de aceste acuzaţii nemeritate şi incorecte”, a declarat Ghosn marţi.

Carlos Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a părăsit miercuri închisoarea însoţit de paznici. Condiţiile de eliberare pe cauţiune sunt foarte stricte, printre acestea numărându-se şi supravegherea video a locuinţei sale. De asemenea, acesta nu are permisiunea să părăsească oraşul Tokyo, să folosească internetul sau să trimită mesaje.

Motivul arestării

Carlos Ghosn şi-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari, anunţă Bloomberg, şeful Nissan şi al Renault fiind, conform unor rapoarte din presa japonează, arestat pentru încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia.

Nissan a anunţat că Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Board-ul companiei va propune demiterea lui Ghosn, informează Reuters.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.