Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauţiune

Autor: Visan Marian 06 mart. 2019 Știri auto
Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauţiune

Carlos Ghosn, fostul director general al companiilor Nissan şi Renault, a fost eliberat miercuri în Japonia după mai mult de trei luni de arest, în schimbul unei cauţiuni de un miliard de yeni (circa 8,9 milioane de dolari), relatează BBC.

O instanţă judiciară din Japonia a ordonat, marţi, eliberarea lui Carlos Ghosn în schimbul unei cauţiuni. Tribunalul districtual Tokyo a respins solicitarea Parchetului de menţinere în arest preventiv a lui Carlos Ghosn, aflat în detenţie din 19 noiembrie 2018.

„Sunt nevinovat şi complet determinat să mă apăr într-un proces corect, faţă de aceste acuzaţii nemeritate şi incorecte”, a declarat Ghosn marţi.

Carlos Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a părăsit miercuri închisoarea însoţit de paznici. Condiţiile de eliberare pe cauţiune sunt foarte stricte, printre acestea numărându-se şi supravegherea video a locuinţei sale. De asemenea, acesta nu are permisiunea să părăsească oraşul Tokyo, să folosească internetul sau să trimită mesaje.

Motivul arestării

Carlos Ghosn şi-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari, anunţă Bloomberg, şeful Nissan şi al Renault fiind, conform unor rapoarte din presa japonează, arestat pentru încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia.

Nissan a anunţat că Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Board-ul companiei va propune demiterea lui Ghosn, informează Reuters.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide