Carlos Ghosn, eliberat pe cauţiune pentru a doua oară

Fostul şef al companiei auto Nissan Motor, Carlos Ghosn, a fost eliberat, joi, din centrul de detenţie din Japonia.

Carlos Ghosn, eliberat pe cauţiune pentru a doua oară Carlos Ghosn, eliberat pe cauţiune pentru a doua oară

Fostul şef al companiei auto Nissan Motor, Carlos Ghosn, a fost eliberat, joi, din centrul de detenţie din Japonia, pentru a doua oară de la arestarea sa de anul trecut, după ce a platit cauţiunea de 4,5 milioane de dolari, stabilită de un tribunal din Tokyo, transmite Mediafax.

Potrit avocatului lui Ghosn, un tribunal din Tokyo a stabilit o nouă condiţie în ceea ce priveşte cauţiunea lui Gosh şi anume că fostul şef nu se poate întâlni sau comunica într-un alt mod cu soţia sa, Carole, fără permisiunea prealabilă a tribunalului.

Procurorii au făcut recurs la decizia de cauţiune, însă, dacă este respins recursul, fostul şef va putea părăsi centrul de detenţie din 4 aprilie, pentru a se pregăti pentru procesul care va avea loc în cursul acestui an.

Tribunalul din Tokyo a spus că odată cu comunicarea restricţionată cu soţia sa, vor monitoriza şi vor limita mişcările şi comunicaţiile lui Ghosn, pentru a împiedica fuga din ţară a fostului şef sau manipularea unor dovezi.

Ghosn a fost acuzat că a încercat să îşi însuşească 5 milioane de dolari de la compania Nissan şi de evaziune fiscală, nedeclarându-şi sumele încasate în perioada petrecută la conducerea companiei japoneze. Goshn a negat toate acuzaţiile împotriva sa.

Tribunalul din Tokyo a spus, într-o declaraţie, că a aprobat o cerere de cauţiune din partea echipei de apărare a lui Ghosn şi a stabilit cauţiunea la 4,5 milioane de dolari, aproximativ jumătate din cauţiunea plătită anterior.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.