Carlos Ghosn poate fi eliberat din arest

Autor: Mediafax 20 dec. 2018 Știri auto
Carlos Ghosn poate fi eliberat din arest

Un tribunal din Tokyo a anunţat joi că a decis să nu prelungească detenţia fostului preşedinte al Nissan Motor Co Ltd, Carlos Ghosn, ceea ce înseamnă că poate fi eliberat în curând din închisoare, fiind acuzat pentru presupuse abateri financiare, relatează Reuters.

Tribunalul districtual din Tokyo a decis, de asemenea, să nu prelungească detenţia pentru Greg Kelly, fostul director executiv al Nissan, care a fost arestat împreună cu Ghosn pe 19 noiembrie.

Ghosn a fost acuzat de presupusa subestimare a veniturilor sale pe o perioadă de cinci ani începând din 2010. El a fost arestat din nou pe data de 10 decembrie pentru aceeaşi infracţiune care ar fi fost comisă în ultimii trei ani. Perioada de detenţie de 10 zile pentru a doua infracţiune s-a sfârşit joi.

Tribunalul ar fi trebuit să extindă perioada de detenţie, deoarece acordarea cauţiunii suspecţilor care insistă asupra nevinovăţiei lor este neobişnuită în Japonia.

Postul public de televiziune NHK a informat că Ghosn ar putea fi eliberat joi sau vineri, dacă un eventual recurs al procurorilor va fi respins de instanţă şi se va acorda cauţiunea.

Momentan nu se ştie cât va fi cauţiunea, ceea ce înseamnă că nu este clar încă dacă eliberarea lui Ghosn este posibilă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide