Cartea de Salvare la Bord te ajută în caz de accident. Cum o poţi obţine gratuit de pe internet şi ce trebuie să faci cu ea

Autor: ProMotor 19 oct. 2015 Știri auto
Cartea de Salvare la Bord te ajută în caz de accident. Cum o poţi obţine gratuit de pe internet şi ce trebuie să faci cu ea

În cazul unui accident grav, dotările menite să sporească siguranţa pasagerilor sunt o serioasă provocare pentru echipajele de descarcerare.

Cartea de Salvare la Bord poate creşte şansele de salvare după un accident prin reducerea timpului de descarcerare cu până la 30%.

Este vorba despre un document care prezintă specificaţiile tehnice ale maşinilor. Aceasta cuprinde informaţii importante pentru salvatori, cum ar fi: poziţionarea armăturilor cabinei, a rezervorului de combustibil, a bateriei, airbag-urilor, generatoarelor de gaz, unităţţilor de control ş.a., precum şi punctele adecvate de tăiere, astfel încât, în cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare să intervină cu promptitudine pentru salvarea victimelor.

Cum arată noile maşini ale Poliţiei Române – GALERIE FOTO

Cartea de Salvare la Bord  poate fi descărcată de pe website-ul ACR – www.csb.acr.ro, în funcţie de marca şi modelul autovehiculului. Pentru a fi uşor de identificat diversele componente, Cartea de Salvare la Bord trebuie printată color şi aşezată la parasolarul din dreptul şoferului.

Autocolantul care semnalează prezenţa ei se poate obţine de la orice sediu ACR sau benzinărie Petrom, gratuit, numai după ce se prezintă „Cartea de Salvare” printată color.

Autocolantul trebuie lipit de unul dintre geamurile laterale.

Cartea de Salvare la Bord este o iniţiativă lansată de Automobil Clubul Român (ACR) împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi promovată în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi OMV Petrom. Acest concept a fost implementat în România după modelul altor cluburi din Europa, membre ale Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA).

FOTO SPION – BMW X2

Mercedes E-Class 2016 – GALERIE FOTO şi detalii despre cel mai de succes model Mercedes

Cum va arăta maşina naţională a Turciei – FOTO

N-ai bilet în RATB şi refuzi să te legitimezi? Noile amenzi ar putea fi uriaşe

Un şofer şi-a convins colegii de trafic să nu mai claxoneze într-un mod ingenios – FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide