Cât câştigă un mecanic auto

La ultima numărătoare efectuată în 2016, în România, existau peste 10.000 de service-uri auto autorizate.

Cât câştigă un mecanic auto Cât câştigă un mecanic auto

Salariul mediu net la nivel naţional pentru poziţia de mecanic auto, una dintre cele mai căutate ocupaţii din rândul muncitorilor calificaţi, este de 2.418 lei net pe lună, scrie Ziarul Financiar.

Veniturile mecanicilor auto din Bucureşti depăşesc acest prag şi ajung până la 2.568 de lei, arată aceleaşi date. Capitala este, de altfel, şi singurul oraş în care media salarială trece de 2.500 de lei.

„În celelalte oraşe mari ale ţării, veniturile încasate de mecanicii auto abia dacă depăşesc 2.400 de lei. Câteva exemple sunt Braşovul şi Sibiul, unde media salarială este de 2.416 lei, Timişoara (2.412 lei), Iaşi (2.408 lei) sau Cluj (2.389 lei)“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs.

La ultima numărătoare efectuată în 2016, prin analizarea datelor financiare ale societăţilor comerciale şi ale persoanelor fizice autorizate (PFA) active, în România, existau peste 10.000 de service-uri auto autorizate. 

În fişa postului unui mecanic auto trebuie să fie cunoştinţele tehnice de mecanică auto şi diagnoză auto, cunoaşterea documentaţiei tehnice în limba română, dar şi în limba engleză, în unele cazuri. 

Jobul de mecanic auto cosntă în executarea operaţiunilor de evaluare stare tehnică, identificarea neconformităţilor mecanice ale autovehiculelor, operaţiuni specifice de reparaţii şi întreţinere autovehicule, în conformitate cu manualele de reparaţii specifice pe intervenţie, dar şi asimilarea documentaţiilor tehnice de reparaţii, potrivit cerinţelor producătorilor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.