Cât costă o călătorie cu Uber până la mare sau până în principalele oraşe din România

Compania americană Uber, care oferă servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri care face legătura între pasageri şi şoferi, şi care a reuşit să cutremure pieţele de servicii de taximetrie din Vestul Europei venind cu preţuri mai mici decât furnizorii tradiţionali, se bucură de succes şi în România, la cinci luni de la intrarea pe piaţa locală.

Cât costă o călătorie cu Uber până la mare sau până în principalele oraşe din România Cât costă o călătorie cu Uber până la mare sau până în principalele oraşe din România

În România, Uber a fost lansat în februarie anul acesta, iar preţul unui kilometru este de 1,39 lei, exact cât este şi preţul perceput de companiile de taxi,  cu diferenţa că plata se face prin aplicaţie. Cursa minimă este de şase lei, cât reprezintă şi costul dacă se anulează cursa după comandă.

Aplicaţia permite calcularea tarifului şi către rute mai lungi, astfel că utilizatorii pot afla cât îi costă să ia un ”taxi” cu Uber până în principalele oraşe din ţară. Astfel, o călătorie din Bucureşti până la mare ar costa între 318 şi 423 de lei, iar până la Cluj costurile s-ar putea ridica până la 844 de lei.

Dacă luăm în calcul principalele destinaţii, vedem căt costă estimativ o călătorie cu Uber din Bucureşti în marile oraşe din România.

Ruta Preţ (lei)
Bucureşti - Constanţa 318-423
Bucureşti - Braşov 250-334
Bucureşti - Iaşi 602-802
Bucureşti- Cluj 633-844
Bucureşti- Sibiu 393-524
Bucureşti- Timişoara 782-1042
Bucureşti- Arad 782-1042
Bucureşti- Suceava 630-840

Citeşte mai multe pe Ziarul Financiar.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.