Cât costa o maşină la serviciul secret al Internelor – VIDEO

Autor: ProMotor 11 mai 2016 Știri auto
Cât costa o maşină la serviciul secret al Internelor – VIDEO

 


38 de maşini cumpărate prin Direcţia Informaţii şi Protecţie Internă pe vremea ministrului Gabriel Oprea urmau să fie folosite pentru coloane oficiale, susţin jurnaliştii de la Hotnews. În spatele conflictului ar fi şi disputa pentru terenul pe care se află garajul Ministerului din Piaţa Victoriei. Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, voia să ridice acolo o nouă sală de concerte.

În discuţie sunt 4 maşini audi Q5 şi 34 marca audi A4 cu o valoare totală de peste un milion de euro. Au fost achiziţionate, alături de alte autovehicule, în urma unei licitaţii din iulie 2015 de Direcţia de Informaţii şi Protecţie a ministerului în parteneriat cu Direcţia Permise de Conducere şi înmatriculări.

Potrivit oficialilor DIPI, prin asociere, s-a obţinut un preţ mai bun pentru maşini. Jurnaliştii de la Hotnews susţin însă că autospecialele au ajuns la serviciul care se ocupă de coloanele oficiale.

Şi asta în perioada ministeriatului lui Gabriel Oprea.

După moartea poliţistului Bogdan Gigină din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, maşinile noi au fost parcate în garajul de lângă guvern şi nu prea au ieşit în misiuni, scrie tvr.

Cladirea garajelor Leonida era  disputată, la un moment, dat de ministerul Culturii şi MAI, atunci când s-a pus problema construirii unei săli pentru concerte. În prezent, adăposteşte flotila brigăzii autostrăzi şi acţiuni speciale.

Rămâne de văzut dacă noul ministrul al Culturii va continua proiectul noii săli de concerte.

Deocamdată, maşinile noi cumpărate anul trecut sunt folosite pentru coloane oficiale sau pentru misiuni pe autostrăzi unde este nevoie de maşini performate. Mai rar, noile autospeciale sunt trimise în ţară acolo unde este nevoie de suplimentarea numărului de echipaje.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide