Cât costă să muţi volanul de pe partea dreaptă pe partea stângă

Specialiştii de la Registrul Auto vor respinge la prima inspecţie tehnică ...

Cât costă să muţi volanul de pe partea dreaptă pe partea stângă Cât costă să muţi volanul de pe partea dreaptă pe partea stângă

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a maşinilor cu volan pe partea dreaptă. Interdicţia va intra în vigoare după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial. Noile reglementări precizează că postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. 

Astfel, specialiştii de la Registrul Auto vor respinge la prima inspecţie tehnică periodică maşinile care nu îşi schimbă volanul pe partea stângă. Conform acestora, procedura poate costa şi 4.000 de euro. Principalele modificări se vor face la coloana de direcţie, planşa de bord, elementele de comandă de pe feţele uşilor şi blocurile optice.

Această procedură ar putea deveni obligatorie începând de anul viitor pentru deţinătorii de maşini cu volan pe partea dreaptă, aduse în ţară din Uniunea Europeană.

„Ne dorim ca după ce îşi fac actele premergătoare înmatriculării, la prima prezentare la inspecţia tehnică, să îşi mute postul de conducere pe partea stângă. În momentul de faţă, singura condiţie impusă la omologare este schimbarea farurilor. După ce primesc cartea de identitate şi doresc o altă modificare care necesită completarea cărţii de indentitate, are obligaţia şi în acest moment să mute volanul de pe partea dreaptă pe partea stângă”, a declarat Gheorghe Dincă, director general RAR, pentru Digi24.ro

RAR a înmatriculat doar în ultimii doi ani aproximativ 25.000 de autovehicule cu volanul pe partea dreaptă.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.