Cât de verzi sunt de fapt maşinile "verzi"

Automobilele hibride şi cele electrice...

Cât de verzi sunt de fapt maşinile "verzi" Cât de verzi sunt de fapt maşinile "verzi"

 


Automobilele hibride şi cele electrice nu sunt atât de eco-friendly pe cât v-aţi aştepta, spune un studiu recent. Potrivit oamenilor de ştiinţă din Scoţia, aceste vehicule sunt la fel de dăunătoare mediului înconjurător nu atât din cauza bateriilor sau modului cum se obţine energie electrică, dar din cauza pneurilor şi a frânelor, scrie Autoevolution.com.

După cum explică studiul, aceste vehicule sunt adesea mult mai grele decât echivalentele lor alimentate pe combustibil convenţional, iar greutatea suplimentară creşte gradul de uzură al anvelopelor şi frânelor. Cu fiecare accelerare şi frânare, aceste maşini suferă de pe urma uzurii frânelor şi a pneurilor, ceea ce duce şi la crearea anumitor particule dăunătoarea.

Cercetatorii au descoperit ca particulele care sunt produse de frânele şi anvelopele maşinilor electrice sunt mai mari ca dimensiune faţă de cele produse de ţevile de evacuare ale maşinilor normale.

Ei pretind că aceste particule sunt mai periculoase pentru om, bănuindu-se că provocă atacuri de astm şi creşte probabilitatea de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.