Cât de verzi sunt de fapt maşinile „verzi”

Autor: ProMotor 12 mai 2016 Știri auto
Cât de verzi sunt de fapt maşinile „verzi”

 


Automobilele hibride şi cele electrice nu sunt atât de eco-friendly pe cât v-aţi aştepta, spune un studiu recent. Potrivit oamenilor de ştiinţă din Scoţia, aceste vehicule sunt la fel de dăunătoare mediului înconjurător nu atât din cauza bateriilor sau modului cum se obţine energie electrică, dar din cauza pneurilor şi a frânelor, scrie Autoevolution.com.

După cum explică studiul, aceste vehicule sunt adesea mult mai grele decât echivalentele lor alimentate pe combustibil convenţional, iar greutatea suplimentară creşte gradul de uzură al anvelopelor şi frânelor. Cu fiecare accelerare şi frânare, aceste maşini suferă de pe urma uzurii frânelor şi a pneurilor, ceea ce duce şi la crearea anumitor particule dăunătoarea.

Cercetatorii au descoperit ca particulele care sunt produse de frânele şi anvelopele maşinilor electrice sunt mai mari ca dimensiune faţă de cele produse de ţevile de evacuare ale maşinilor normale.

Ei pretind că aceste particule sunt mai periculoase pentru om, bănuindu-se că provocă atacuri de astm şi creşte probabilitatea de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide