Cât mai costă un supercar cu cutie manuală? Mult, foarte mult

Majoritatea supercarurilor noi vin cu cutii automate în echipare standard. De fapt, această mişcare se aplică din ce în ce mai mult şi în rândul maşinilor sport mai cuminţi, ceea ce înseamnă că valoarea modelelor mai vechi echipate cu cutii manuale creşte în fiecare zi. Avem un exemplu grăitor în rândurile de mai jos.

Cât mai costă un supercar cu cutie manuală? Mult, foarte mult Cât mai costă un supercar cu cutie manuală? Mult, foarte mult

McLaren P1, LaFerrari, Porsche 918 Spyder şi Koenigsegg One:1 au, toate, cutii de viteze automate. Şi nu e nimic rău în asta, fiindcă transmisiile folosite pentru aceste modele sunt mult mai rapide decât orice schimbare manuală făcută de om.

Dar nu e vorba doar despre supermaşini - din ce în ce mai multe maşini sport mai cuminţi sunt disponibile încă din echiparea de bază cu cutii automate, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă manualele nu vor dispărea în curând de pe maşinile rapide făcute de mărci cunoscute. Şi dacă vor dispărea, care vor fi preţurile pentru modelele la mâna a doua care nu au prins revoluţia automată?

Păi, dacă ne luăm după o licitaţie desfăşurată recent de casa RM Auctions, răspunsul e unul dureros.

Mai exact, un Ferrari 599 GTB Fiorano produs în 2007, cu cutie de viteze manuală, a fost vândut pentru suma ameţitoare de 682.000 de dolari americani, deşi estimarea de preţ se oprea la 275.000 de dolari.

Ce frumuseţe!

Modelul cu pricina face parte dintr-un grup select de doar 20 de exemplare care au fost livrate în Statele Unite ale Americii cu transmisie manuală cu şase trepte. Totodată, kilometrajul a adunat puţin peste 6.000 km în cei aproape opt ani de viaţă, iar proprietarul precedent, care a cumpărat maşina în 2009, a ţinut-o într-o cameră specială climatizată.

E adevărat că acesta e un caz clasic de client care a cumpărat o maşină ca o investiţie pentru viitor - 599 GTB Fiorano cu manuală fiind considerat de mulţi pasionaţi ca fiind ultimul Ferrari „analog” cu motor V12 - însă e la fel de adevărat că această tranzacţie ne aduce aminte, din nou, că transmisiile manuale sunt pe ducă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.