Cât va fi amenda pentru lipsa pneurilor de iarnă

Guvernul va discuta săptămâna viitore detaliile ordonanţei de urgenţă privind obligativitatea echipării autoturismelor cu pneuri de iarnă în sezonul rece.

Cât va fi amenda pentru lipsa pneurilor de iarnă Cât va fi amenda pentru lipsa pneurilor de iarnă

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind obligativitatea echipării autoturismelor cu pneuri de iarnă prevede şi cuantumul amenzilor plătite de cei care nu vor respecta legea. Astfel, persoanele fizicecare vor fi depistate fără anvelope de iarnă, vor fi pasibile de amenzi care se încadrează în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă), adică între 540 de lei şi 1.200 de lei. Iar persoanele juridice vor fi pasibile de amenzi cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei, conform proiectului de ordonanţă de guvern.

Utilitatea echipării maşinii cu anvelope de iarnă este foarte clară, doar că în proiectul de lege apar anumite lipsuri precum: ce se întâmplă dacă maşina este echipată cu cauciuri All-Season care au indicativele M+S (Mud+Snow).În proiect este introdus doar termenul de "anvelope de iarnă". În plus, nu se specifică dacă este necesar ca toate patru roţile să fie "încălţate" în cazul turismelor. În proiect, se spune: "constituie contravenţie conducerea autovehiculului pe drumurile publice în perioada 1 noiembrie-31martie, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone fără ca acesta să fie dotat pe axa/axele de tracţiune cu anvelope de iarnă."

Credeţi că această măsură adoptată de guvern este strict în interesul conducătorilor auto sau doar pentru a umfla buzunarele unor persoane "binevoitoare"?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.