Cât va fi taxa pe autostrada Bucureşti-Braşov. Statul vrea să permită constructorului să taxeze şi bucata deja construită

Apare taxa de autostradă!

Cât va fi taxa pe autostrada Bucureşti-Braşov. Statul vrea să permită constructorului să taxeze şi bucata deja construită Cât va fi taxa pe autostrada Bucureşti-Braşov. Statul vrea să permită constructorului să taxeze şi bucata deja construită

Autostrada Bucureşti-Braşov va avea o taxă care se va aplica şi pe bucata Bucureşti-Ploieşti, deja construită, informează Ştirile ProTv.

Soarta autostrăzii a fost discutată de deputaţii comisiei Transporturi, care l-au chemat la raport pe responsabilul de proiect, preşedintele Comisiei pentru Prognoză, Ion Ghizdeanu.

Ion Ghizdeanu spune că luna aceasta proiectul de contract cu asociarea chinezo-turcă va fi terminat şi prezentat Guvernului, pentru ca lucrările să poată începe de anul viitor.

Deputaţii din opoziţie s-au opus, în condiţiile în care statul român poate să construiască autostrăzi cu fonduri europene pe care nu se pun taxe pentru şoferi. Totodată, aceştia spun că va acest contract va conţine o taxă pe toată autostrada Bucuresti-Braşov de 6 euro pe suta de kilometri şi nu doar pe cea construită de consorţiu peste munţi.

Potrivit lui Ghizdeanu, va exista o taxă din Bucureşti, iar bucata Bucureşti-Şoseaua de Centură, construită cu bani de la stat şi fonduri europene nu va taxată.

Comisia de Progrnoză speră ca asocierea chinezo-turcă să-şi recupereze banii investiţi în proiect (75% din 1,4 miliarde de euro), altfel, după cei 20 de ani prevăzuţi în contract, statul român va plăti diferenţa. Plus toate cheltuielile de întreţinere, eventuala devalorizare a monedelor şi dobânzi.

În acest moment, pentru circulaţia pe drumurile publice din România situate în afara oraşelor, şoferii plătesc o rovinietă. Totodată, în 2017 a fost reintrodusă supraacciza pe carburanţi, încasări care erau destinate lucrărilor majore de infrastructură.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.