Câte din dosarele de daune RCA îşi primesc banii în termenul legal

Autor: Visan Marian 25 aug. 2016 Știri auto
Câte din dosarele de daune RCA îşi primesc banii în termenul legal

 


La nivelul pieţei de asigurări, plăţile daunelor RCA au fost achitate în termenul legal de 10 zile pentru 51,16 % din dosare, durata medie de plată a fiind de 19,33 zile/dosar, relevă un studiu al Autoritităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Societăţile de asigurare au deschis în perioada iulie – decembrie 2015 un număr de 116.585 dosare de daună pentru poliţe de asigurare obligatorie auto RCA, dintre care 81,73% reprezintă dosare plătite de către asigurători, 1,65% sunt dosare deschise pentru vătămări corporale/decese, 3,69% reprezintă dosare de regres, 12% sunt dosare neplătite (aflate în instanţă/contestare sau sunt dosare incomplete), iar 0,93% sunt dosare respinse de la plată de către asigurători, a anunţat ASF.

Cel mai mare număr de dosare de daună neachitate, la data raportării, a fost constatat pentru societatea City Insurance S.A., respectiv 4.710, care reprezintă 26,15% din totalul dosarelor deschise de către societate, dosare raportate ca fiind incomplete. În clasament urmează Asirom VIG SA, cu un procent de 11,7% dosare neplătite, Generali România SA, cu un procent de 11,62% dosare neplătite, respectiv Omniasig VIG SA, cu un procent de 10,37% dosare neplătite.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide