Câte maşini aflate pe străzile României nu au asigurare RCA valabilă

Cu greu îţi poţi da seama care este!

Câte maşini aflate pe străzile României nu au asigurare RCA valabilă Câte maşini aflate pe străzile României nu au asigurare RCA valabilă

Consiliul Concurenţei estimează că aproximativ un sfert dintre maşinile aflate în circulaţie nu au RCA valabil. Motivul ar fi că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă scurtă, o lună, apoi au uitat să o reînnoiască, scrie Agerpres.

"O problemă o constituie reducerea gradului de cuprindere în RCA cauzată, probabil, de existenţa poliţelor de asigurare cu durata foarte scurtă. Sunt destul de multe maşini în circulaţie (aproximativ un sfert), care nu au RCA valabil, pentru că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă foarte scurtă - o lună - iar apoi au uitat să o reînnoiască. Ca urmare, noi am propus ca poliţele RCA să se poată încheia pentru 6 sau 12 luni, pentru persoane fizice, şi pentru o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, pentru persoanele juridice", spune autoritatea de concurenţă.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.