Câte maşini second hand au fost înmatriculate în România în 2018

Înmatriculările de maşini second-hand au scăzut în 2018 faţă de anul anterior

Câte maşini second hand au fost înmatriculate în România în 2018 Câte maşini second hand au fost înmatriculate în România în 2018

Înmatriculările de maşini second-hand au scăzut în 2018 faţă de anul anterior, volumul acestora fiind de 473.616 unităţi, în scădere cu 9,1% faţă de 2017, informează APIA (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule).

Se remarcă o oarecare îmbunătăţire a vârstei autoturismelor rulate importate, ca urmare a creşterii volumului pe segmentul de vârstă sub 7 ani, (mai puţin poluante) şi o scădere a numărului celor de peste 12 ani vechime (foarte poluante).

Cu toate acestea, numărul maşinilor second hand mai vechi de 12 ani (mai vechi de Euro 3) reprezintă în continuare peste 40% din totalul celor importate (200.641 unităţi), fapt care contribuie la menţinerea unui nivel de poluare ridicat, în special în marile oraşe ale României.

Astfel, parcul auto din România este, în continuare, „alimentat” cu multe maşini vechi, iar pentru că au fost casate mult mai puţine autovehicule vechi decât au fost importate, parcul auto din România rămâne în continuare unul dintre cele mai învechite din Europa, cu o medie de vârstă de 16 ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.