Câţi dintre cumpărători fug de maşinile în care s-a fumat? Procentul e enorm

Fumatul, inamicul revânzării

Câţi dintre cumpărători fug de maşinile în care s-a fumat? Procentul e enorm Câţi dintre cumpărători fug de maşinile în care s-a fumat? Procentul e enorm

Vreau să las fumatul ce mă face să tuşesc mereu – era şi este un vers dintr-o piesă a megatrupei Timpuri Noi. Şi nu glumim când spunem megatrupă. Ascultaţi “Noapte de catran” şi pe urmă mai vorbim. Ok şi “Victoria”, “Tanţa”, “Becul” sau “Stan”. Acum ştiţi despre ce vorbim, da?

Că fumatul nu face bine, ştim. Că afectează persoanele din jur, ştim (aşa-zisul fumat pasiv). Că miroase urât, ştim. Dar ce spuneţi că mai şi coboară valoarea unei maşini la revânzare?

Da. Cine ar fi crezut? O curăţare temeinică rezolvă treaba, nu-i aşa? Nu, chiar şi cel mai bun detailing nu scoate mirosul din tapiţeria unei maşini, din plafon, din orice material textil şi din piele. Experţii englezi au făcut un studiu şi au ajuns la concluzia că o maşină de fumător activ în habitaclu scade la revânzare cu vreo 2.000 de lire sterline. James Dower, evaluator de maşini la Black Book, o societate CAP HPI, spune că şi dealerii oferă mai puţini bani într-un buyback dacă în maşină s-a fumat.

Site-ul Carbuyer spune şi el că 87% din şoferi nu ar cumpăra o maşină în care s-a fumat. Mirosul şi copiii din familie care inspiră aerul urât mirositor sunt principalele panici ale cumpărătorilor.

Nici fumătorii din Anglia (16% din populaţie după o reducere de la 46% câţi reprezentau în 1975) ar evita o maşină în care s-a fumat.

Adam Eaton, englez expert în detailing, spune că orice substanţă şi metodă de curăţare nu poate îndepărta mirosul sedimentat în materialele din maşină. Curăţatul cu aburi, cel umed şi spray-urile pot reduce mirosul, dar nu îl pot anula.

Un lucru pe care nu îl ştiu mulţi şoferi fumători e că fumul intră şi în instalaţia de aer condiţionat. Sfatul dealer-ilor pentru cei care vor să dreagă situaţia e să înlocuiască tot ce pot înlocui pentru că partea de detailing nu funcţionează (covoraşe, huse scaune etc.). În Anglia, o igienizare a maşinii în vederea vânzării costă 150 de lire sterline, de aproape 2 ori mai mult decât în România.

Sfatul medicilor, nu încape îndoială, e acelaşi indiferent de locul în care aţi fuma: lăsaţi-vă!

 

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.