Cauciucurile de azi sunt PA. 5 roţi pentru viitor - FOTO

Fiecare dintre cele cinci cauciucuri concept sunt parte...

Cauciucurile de azi sunt PA. 5 roţi pentru viitor - FOTO Cauciucurile de azi sunt PA. 5 roţi pentru viitor - FOTO

Fiecare dintre cele cinci cauciucuri concept sunt parte a unui proiect al companiei Hankook numit „Conectaţi-vă la lumea conectată", care permite companiei să exploreze viitoarele tehnologii inovatoare în domeniul mobilităţii. Acestea includ concepte de mobilitate cum ar fi maşinile autonome şi autovehiculele interconectate.

FOTO CU CAUCIUCURILE VIITORULUI

În cadrul proiectului Design Innovation 2016, o colaborare cu Universitatea din Cincinnati au fost dezvoltate cele cinci cauciucuri concept. Cele cinci concepte se numesc Magfloat, Flexup, iPlay, Shiftrac şi Autobine 

Hankook este partenerul unor constructori auto premium, ca BMW, Audi şi Mercedes şi unul unul dintre cei mai mari producători de anvelope din lume. Tot Hankook introduce şi anvelopa care nu face pană.

Polaris

Apropo de anvelope care nu fac pană, pomenim aici si de compania americană Polaris. Ea a inventat cauciucurile care funcţionează fără aer şi care nu se pot sparge, indiferent pe ce ar călca. Anvelopele nonpneumatice folosesc o plasă din polimeri pentru a oferi o elasticitate similară cu cea a anvelopelor clasice. Pe lângă faptul că nu trebuie umflate niciodată, aceste pneuri (sau roţi?) sunt mai ecologice decât alternativele clasice, fiindcă doar suprafaţa exterioară este acoperită cu cauciuc, material care trebuie schimbat atunci când profilul se toceşte.

La fel ca în cazul cauciucurilor normale, anvelopele nonpneumatice vor fi oferite cu diferite profiluri, în funcţie de destinaţia vehiculului – şosea, zăpadă, off-road etc. Potrivit celor de la Polaris, pneurile TerrainArmor pot fi folosite pentru 560 km după ce s-a tras asupra lor cu cartuşe de calibrul .50. De asemenea, cauciucurile pot fi folosite pentru mai bine de 1.600 km după ce au fost tăiate pe o şină de tren/tramvai.

VIDEO

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.