Cazul ciudat al modelului Lancia Ypsilon – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 26 iul. 2019 Știri auto

Singurul model Lancia oferit la vânzare în acest moment este Ypsilon, o maşină mică cu un design mai puţin atrăgător. Cu toate acestea, potrivit datelor FIAT, micul Ypsilon se bucură de un succes greu de înţeles.

Cifrele grupului FIAT dezvăluie că în prima jumătate a anului s-a vândut 34.691 de Lancia Ypsilon. Spre comparaţie, Alfa Romeo a vândut doar 27.702 unităţi în aceeaşi perioadă. Devine ciudat când te gândeşti că Afla Romeo are o gamă de patru modele, iar două sunt recent lansate – Stelvio şi Giulia. Totodată, modelele Alfa Romeo se vând la nivelul UE, în timp ce Lancia Ypsilon se vinde exclusiv în Italia.

Modelele Afla Romeo Giulia, Stelvio, 4C Mito şi Giulietta se vând în toate ţările Europei, iar fiecare model are propriul său segment şi atrage proprii clienţi. Asta în timp ce Lancia Ypsilon este o maşină care nu atrage prea multe remarci pozitive.

Modelul se vinde în forma curentă încă din 2011, dar recent vânzările sale au fost impulsionat de reduceri considerabile.

Italienii care doresc o Lacia Ypsilon au la alegere două propulsoare pe benzină şi unul diesel. Motoarele pe benzină au 1,2 litri şi oferă 68 CP – transmisie manuală, respectiv 83 CP – transmisie automată. Varianta diesel este cea mai puternică, livrând 93 de cai-putere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide