Ce crede Jeremy Clarkson despre cea mai puternică maşină din lume – VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 iul. 2019 Știri auto
Ce crede Jeremy Clarkson despre cea mai puternică maşină din lume – VIDEO

Lotus Evija este cel mai nou model al britanicilor. Maşina sport full-electrică va avea aproape 2.000 de cai putere. Doar 130 de unităţi vor fi scoase la vânzare, la preţul de 1,7 milioane de lire sterline (aproximativ 1,8 milioane de euro) bucata, plus taxe.

Evija va fi cea mai puternică maşină de serie construită vreodată, spun cei de la Lotus. Acesta va fi un model de referinţă pentru constructorul britanic de automobile, deoarece îşi propune să-şi restabilească statutul de jucător global.

Cei de la DriveTribe au vrut să afle ce părere are despre noua maşină binecunoscutul Jeremy Clarkson. 

În stilul său caracteristic Clarkson începe cu câteva afirmaţii care parcă vor să mai scadă din entuziasmul fanilor:

„Lotus Evija arată ca un supercar, iar acesta este un subiect care nu mă mai interesează. Când merg cu o maşină vreau să-mi pun bagajele în spate, iar motorul să fie în faţă, cam asta ar fi ordinea… Este o maşină care arată bine, dar nu putem spune că există vreun Lotus urât. Dar staţi aşa, Lotus Eclat ar fi excepţia, însă în afară de el nu a existat un Lotus care să nu arate bine.”

Acesta mai spune că maşina este foarte interesantă pentru cei care iubesc electricele, însă el mai degrabă şi-ar lua un Lotus Esprit Turbo cu motor V8. 

Noul Lotus Evija va avea o autonomie de 400 de km. Puterea totală de 1.973 CP este livrată de patru motoare electrice care vor propulsa Evija de la 0 la 100 km / h în mai puţin de trei secunde. Viteza maximă pe care o va atinge va fi de 322 km / h.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide