Ce crede Nicuşor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea de restricţionare a traficului în Capitală

Nicuşor Dan este de părere că măsurile propuse miercuri de primarul Gabriela Firea - o vinietă de 10 lei/zi sau 1.900 de lei pe an pentru accesul maşinilor din alte judeţe în Bucureşti şi interzicerea accesului maşinilor poluante în centrul oraşului - este doar un gest de imagine.

Ce crede Nicuşor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea de restricţionare a traficului în Capitală Ce crede Nicuşor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea de restricţionare a traficului în Capitală

Adevărata soluţie, arată Nicuşor Dan, o reprezintă şoseaua de centură, parcările Park&Ride, o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un sistem real de management al traficului, dar şi benzi unice pentru transportul în comun.

„Măsurile propuse azi de Primarul Capitalei sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului, cât şi asupra poluării. Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului şi a poluării sunt: şoseaua de centură, parcările "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun. Din păcate, pe niciuna din aceste componente esenţiale ale programului electoral al Gabrielei Firea nu s-a făcut niciun progres notabil”, a anunţat Nicuşor Dan într-un comunicat de presă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să introducă o vinietă electronică de 10 lei/zi sau 1.900 lei pe an pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov şi care doresc să circule în oraş. Maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, indiferent de judeţul unde sunt înmatriculate, nu vor avea deloc acces în zona centrală a oraşului. Pentru autovehiculele din ţară precum si cele înmatriculate în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urma achiziţionării unei viniete electronice de tip Oxigen-C (Centru) adică 75 de lei/luna si 900 lei pe an. Măsurile ar urma să fie aplicate de anul următor. Proiectul va sta 45 de zile în dezbatere publică, apoi va fi supus aprobării Consiliului General.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.