Ce crede Nicuşor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea de restricţionare a traficului în Capitală

Autor: Cristian Agatie 14 aug. 2019 Știri auto
Ce crede Nicuşor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea de restricţionare a traficului în Capitală

Adevărata soluţie, arată Nicuşor Dan, o reprezintă şoseaua de centură, parcările Park&Ride, o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un sistem real de management al traficului, dar şi benzi unice pentru transportul în comun.

„Măsurile propuse azi de Primarul Capitalei sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului, cât şi asupra poluării. Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului şi a poluării sunt: şoseaua de centură, parcările „Park and Ride”, o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun. Din păcate, pe niciuna din aceste componente esenţiale ale programului electoral al Gabrielei Firea nu s-a făcut niciun progres notabil”, a anunţat Nicuşor Dan într-un comunicat de presă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să introducă o vinietă electronică de 10 lei/zi sau 1.900 lei pe an pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov şi care doresc să circule în oraş. Maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, indiferent de judeţul unde sunt înmatriculate, nu vor avea deloc acces în zona centrală a oraşului. Pentru autovehiculele din ţară precum si cele înmatriculate în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urma achiziţionării unei viniete electronice de tip Oxigen-C (Centru) adică 75 de lei/luna si 900 lei pe an. Măsurile ar urma să fie aplicate de anul următor. Proiectul va sta 45 de zile în dezbatere publică, apoi va fi supus aprobării Consiliului General.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide