Ce experimente a mai făcut Dacia înainte de 2000: o Berlină cu bord de Nissan Micra

Înainte de preluarea mărcii Dacia de către francezii de la Renault, românii de la Mioveni au făcut câteva experimente interesante, iar cele mai notabile au avut de-a face cu piese pe care scrie Nissan.

Ce experimente a mai făcut Dacia înainte de 2000: o Berlină cu bord de Nissan Micra Ce experimente a mai făcut Dacia înainte de 2000: o Berlină cu bord de Nissan Micra

Probabil ai auzit deja de Dacia Extase, prototipul de Dacia 1310 cu faruri şi stopuri de Nissan Sunny, însă aici nu e vorba despre el. În schimb, avem de-a face cu o Berlină care arată la fel ca oricare alta, însă secretul stă la interior şi sub capotă.

După cum scrie blogul Volga Neagră, acest prototip, realizat în 1996 pentru Ministerul Afacerilor Externe, are un motor de 1,6 litri sub capotă (faţă de motorul de 1,4 litri de pe modelele de serie din acea perioadă) şi un bord preluat de pe Nissan Micra.

Maşina, care a ajuns la Ambasada României din Siria, după care a fost adusă înapoi în ţară, are geamuri electrice faţă, roţi cu patru prezoane (spre deosebire de roţile cu trei prezoane de pe modelele de serie), o banchetă profilată pentru două locuri şi capitonaj complet în portbagaj. Totodată, luneta e bombată către interior, şi nu spre exterior, cum e la toate celelalte Berline Dacia.

La un moment dat, maşina a fost scoasă la vânzare pentru preţul de 1.200 de euro, după care a scăzut la 1.000 de euro, iar apoi a ajuns la 700 de euro.

VIDEO:

Foto via DanSGH/4Tuning Forum

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.