Ce face această femeie cu uscătorul de păr în mână este extraordinar!

O femeie din Montana a primit titlul onorific de poliţist statal pentru contribuţia adusă la siguranţa rutieră din oraşul său, informează publicaţie Time. Aceasta a acţionat pentru siguranţa familiei sale, în condiţiile în care şoferii treceau cu mare viteză pe lângă casa ei.

Ce face această femeie cu uscătorul de păr în mână este extraordinar! Ce face această femeie cu uscătorul de păr în mână este extraordinar!

Patti Baumgartner, o bătrânică din statul american Montana, s-a decis să acţioneze pentru a-şi ţine familia în siguranţă, pentru că şoferii conduceau cu viteză mare pe lânga casa ei. Statul Montanta are a treia cea mai mare rată de mortalitate în accidente rutiere dintre toate statele americane.

Femeia a vrut să facă zona mai sigură pentru copii şi nepoţii ei, aşa că a s-a aşezat la marginea drumului cu un uscător de păr îndreptat către trafic, în speranţa că şoferii care o vor vedea de la distanţă vor crede că este un poliţist cu un aparat de radar.

Eforturile sale nu au trecut neobservate, astfel că bunica Baumgartner a primit titlul de „poliţist onorific” pentru încercările sale de a încetini maşinile şi a face drumuruile din cartierul său mai sigure. Faptele sale au atras atenţia secţiei locale de poliţie, după ce mai multe fotografii cu aceasta au apărut pe reţelele de socializare. 

„Mi se pare extraordinar”, a declarat un poliţist. „Avem o problemă cu viteza în Montana şi cred că ideea femeii a fost una creativă, în măsură să-i inspire şi pe ceilalţi să facă astfel de lucruri mărunte pentru combaterea vitezomanilor, fără a-i deranja prea mult pe ceilalţi”.

Potrivit datelor furnizate de un institut de cercetări pentru transporturi al Universităţii din Michigan, Monmtana are a treia cea mai importantă rată a mortalităţii din accidente rutiere din Statele Unite (21,7 morţi la 100.000 de locuitori), după Mississippi şi Wyoming.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.