Ce maşini de epocă deţine Calin Popescu-Tăriceanu - GALERIE FOTO

Garajul lui Calin Popescu-Tăriceanu.

Ce maşini de epocă deţine Calin Popescu-Tăriceanu - GALERIE FOTO Ce maşini de epocă deţine Calin Popescu-Tăriceanu - GALERIE FOTO

Călin Popescu Tăriceanu este cunoscut în egală măsură ca om politic şi ca om de afaceri, îsă şi maşinile au fost întotdeauna la loc de cinste în viaţa fostului prim-ministru.

În decalraţia sa de avere depusă în 2018 sunt trecute 6 maşini, majoritatea mai vechi de 40 de ani, precum şi o motocicletă.

Fostul premier a participat chiar şi la campionatul naţional de viteză în coastă, la categoria maşini clasice cu o Lancia Fluvia. Aceeaşi maşină au primit-o în dar Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, când au câştigat campionatul de tenis de la Monte Carlo.

Lancia Fluvia - lecţia de istorie din garajul lui Tariceanu

Fulvia este un automobil produs de Lancia între anii 1963 şi 1976. Numit după strada Fulvia, drumul roman care duce de la Tortona la Torino, modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în 1963 şi a fost fabricat în trei variante: berlină cu 4 uşi, coupe cu 2 uşi şi Sport, un coupé proiectat şi construit de Zagato. Fulvia a avut o mare importanţă în istoria motorsportului, inclusiv câştigarea Campionatului Internaţional de Raliuri în 1972

Tot în garajul lui Călin Popescu Tăricean un Citroen Charlston, o maşină cu o carieră de 42 ani. 

Sursă foto: click.ro

În garajul lui Tăriceanu se mai află şi un Fiat 500 Topolino model produs în Austria în 1966.

(Imagine cu rol de ilustraţie)

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.