Ce pensie are Dieter Zetsche, fostul boss al Daimler?

Autor: Cristian Agatie 09 sept. 2019 Știri auto
Ce pensie are Dieter Zetsche, fostul boss al Daimler?

Dieter Zetsche a figurat pe lista revistei Time a celor mai influenţi 100 de oameni ai planetei, schimbând destinele Daimler şi ale Mercedes-Benz. Renumit pentru mustaţa sa răsucită, şeful Daimler este artizanul revoluţiei din gama compactă a Mercedes-Benz, care a propulsat marca germană spre succes, dar şi al controversatei alianţe cu Renault-Nissan, pe care succesorul său doreşte să o încheie.

Pe 22 mai 2019, Dieter Zetsche s-a retras din activitate, după ce a condus una dintre cele mai importante companii din industria auto mondială, cu 300.000 de angajaţi şi un venit de peste 150 de miliarde de euro. Ca preşedinte al Daimler, Zetsche va avea un pachet de pensionare în valoare de 1,55 milioane de euro anual, începând de anul viitor. Asta înseamnă nici mai mult nici mai puţin de 4.250 de euro în fiecare zi.

Această sumă îl face automat cel mai bine plătit pensionar din Germania, depăşindu-l pe Martin Winterkorn, cel care deţine în prezent acest titlu. Fostul şef al grupului Volkswagen AG, care s-a retras din activitate în 2015 în plin scandal Dieselgate, are o pensie care ajunge la circa 3.100 de euro pe zi.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Dieter Zetsche a venit la Daimler în 1976, unde a lucrat în cadrul departamentului de cercetare. În 1981 a fost promovat ca Assistant Development Manager, iar din 1998 a fost numit în consiliul de conducere al Chrysler. Zetsche a condus Chrysler ca CEO din 2000 până în 2005, fiind apoi numit, de la 1 ianuarie 2006, ca preşedinte al Daimler AG. Din această poziţie a susţinut despărţirea de Chrysler, care s-a produs în 2007.

Dieter Zetsche continuă să lucreze, chiar dacă s-a retras din poziţiile pe care le deţinea la Daimler. La scurt timp după retragere, acesta a fost numit preşedinte al Tourism Union International AG, mai cunoscut publicului ca TUI AG. TUI este cea mai mare companie de turism, călătorii şi divertisment din lume, având în patrimoniu agenţii de turism, hoteluri, companii aeriene, vase de croazieră şi magazine de retail.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide