Ce şanse mai are uzina Dacia în faţa celei din Tanger?

Autor: Dan Vache 18 oct. 2012 Știri auto

În primul rând, uzina de la Mioveni are o serie de avantaje concrete faţă de cea din Tanger, cum ar fi cultura industrială şi chiar tradiţia în ceea ce priveşte construcţia de automobile, susţin şefii Dacia România.

„Miza nu este de a face să dispară una dintre cele două uzine. La un moment dat, dacă se ajunge în situaţia în care nu mai avem comenzi pentru ambele uzine, competitivitatea ne va ajuta să luăm o decizie”, a declarat Jérôme Olive, directorul general al Automobile Dacia, prezent, miercuri, într-o vizită de lucru la uzina de la Mioveni.

„Cu toate acestea, Tangerul trebuie să rămână în oglinda retrovizoare. La Tanger avem doar o uzină vehicule, în timp ce la Mioveni avem şi o uzină mecanică ce furnizează piese pentru uzina din Maroc”, a mai explicat Olive, care a mai adăugat şi că în perioada 2000-2011 s-a investit la platforma aflată în judeţul Argeş suma de 2 miliarde de euro.

„În 2012 am investit 250 de milioane de euro. Nu cunosc nicio altă companie care să fi investit atât de mult. Sper să nu mai delireze unii spunând că Renault pleacă din România”, a ţinut să sublinieze directorul general al Automobile Dacia referindu-se la discuţiile apărute în urma unei declaraţii făcute de Carlos Tavares, directorul operaţional al grupului Renault, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliştii după prezentarea oficială la Salonul Auto de la Paris a noilor modele Sandero 2, Sandero Stepway 2 şi Logan 2.

Mai multe pe www.gandul.info!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide