Ce spun poliţiştii despre ideea ca bicicliştii să circule pe linia de tramvai

Autor: Marius Vișan 08 ian. 2018 Știri auto
Ce spun poliţiştii despre ideea ca bicicliştii să circule pe linia de tramvai

Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) ia în calcul posibilitatea ca bicicliştii să circule pe culoarele unice ale tramvaielor, edilul precizând că trei linii de tramvai din Capitală urmează să aibă o bandă unică.

„Studiem acum din punct de vedere al singuranţei călătorilor posibilitatea intrării bicicliştilor pe benzile unice de tramvai”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, în contextul în care a anunţat că trei linii de tramvai, respectiv 1, 16 şi 32, vor avea culoare unice de circulaţie.

Pezent la comandamentul convocat de primarul general, şeful Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Adrian Mihail, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu ştie deocamdată cum arată proiectul privind intrarea bicicliştilor pe culoarele unice de tramvai.

„Aşteptăm să vedem şi noi proiectul propus de doamna primar. Eu încă nu ştiu despre ce este vorba”, a declarat şeful RATB.

Poliţiştii de la Rutieră nu sunt de acord cu culoarele unice pentru tramvaie, autobuze, ambulanţe şi biciclete

„Nu au cum să circule autobuzele sau troleibuzele pe linia de tramvai. În primul rând, nu cred că nu le permite ecartamentul. Pe de altă parte, autobuzul opreşte în staţie, tramvaiul trebuie să oprească şi el în spatele lui, în condiţiile în care nu are staţie acolo. În plus, ar trebui refăcut tot terasamentul liniilor de tramvai, adică vorbim de costuri considerabile. În afară de câteva linii, care au fost modernizate recent, precum 32 în Rahova sau 36, în Pantelimon, şi care s-ar preta la asta, restul trebuie reabilitate total“, a declarat un expert din cadrul Poliţiei Rutiere pentru Adevărul.ro.

„În cazul bicicliştilor pe linia de tramvai… nu cred că cineva din Primăria Capitalei ar putea aviza aşa ceva. Riscurile pentru biciclişti sunt enorme. Foarte uşor poţi să aluneci pe şina de tramvai şi să cazi, chiar şi când e uscat afară, dar păi atunci când e umed. Bicicliştii sunt victime sigure. Pe de altă parte, se expun riscului de a fi loviţi de tramvaie sau autobuze. Benzile pentru biciclişti se fac peste tot în lume exclusiv pentru biciclişti, tocmai pentru a-i proteja“, completează sursa citată.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide