Ce spune presa străină despre noua maşină care se va produce la Craiova

Ford a confirmat ieri că va produce

Ce spune presa străină despre noua maşină care se va produce la Craiova Ce spune presa străină despre noua maşină care se va produce la Craiova

Ford a confirmat ieri că va produce un al doilea model la uzina din Craiova, alături de SUV-ul EcoSport.

Cu aceată ocazie Ford va recruta 1.500 de muncitori şi va cheltui 200 de milioane de euro pentru actualizarea uzinei.

Deşi oficialii nu au spus ce model va fi produs la uzina de la Craiova, jurnaliştii de la autonews.com spun că o opţiune ar fi un SUV complet electric.

Ford a anunţat că va construi un SUV electric în Mexic, începând cu 2020, care va oferi o autonomie de 483 km. De asemenea, compania ar putea decide să construiască SUV-ul şi în Europa, pentru pieţele locale.

Jurnaliştii americani notează că noua investiţie din Craiova sporeşte presiunea asupra guvernului român pentru a îmbunătăţi infrastructura şi logistica. Acestea sunt necesare pentru a menţine competitivitatea fabricilor: "Orice întârziere ar împiedica în mod semnificativ eforturile Ford şi ale furnizorilor săi de a mări volumul de vehicule şi componente", a spus compania.

Ford a luat recent măsuri pentru a mări capacitatea de producţie la fabrica din Craiova. Acesta a schimbat producţia micului SUV EcoSport către România din India, anul trecut, când a încetat să mai construiască minivanul B-Max, care avea vânzări slabe. Ford produce de asemenea motoare pe benzină de 1,0 litri. În prezent, la Ford Craiova lucrează 4.400 de persoane.

Nu a fost anunţată dată când va începe producţia noului model, însă cel mai probabil după prima parte a lui 2019.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.