Ce tehnologii noi va propune Renault pe maşinile sale la jumătatea deceniului

După ce Renault a revenit în lumina reflectoarelor datorită noului stil de design, iată că este rândul inginerilor să iasă în evidenţă, prin noile tehnologii care vor fi înglobate în maşinile care urmează să apară în scurt timp pe piaţă.

Ce tehnologii noi va propune Renault pe maşinile sale la jumătatea deceniului Ce tehnologii noi va propune Renault pe maşinile sale la jumătatea deceniului

Principala noutate a francezilor se referă la motorizările dCi, care vor fi dotate cu o nouă tehnologie dublu-turbo: o turbină pentru turaţii mici şi una pentru turaţiile mai mari de 2.000 rpm.

Astfel, pe lângă surplusul de putere obţinut din capacităţi cilindrice reduse, francezii promit şi o reducere a emisiilor de CO2 de până la 8%. În plus, francezii şi-au propus micşorarea masei totale a maşinilor lor, pe ideea că la fiecare 10 kg pierdute se obţine o scădere de 1 g/km de emisii CO2.

Renault urmează să propună opţional şi un sistem de suspensii adaptive, care nu doar va contribui doar la creşterea confortului şi a sportivităţii, ci va fi asociat şi cu un sistem de control al acceleraţiei şi frânării, pentru a optimiza consumul. La care se adaugă generalizarea şi pe modelele din clase inferioare a sistemului Contro4, de bracare automată a roţilor spate.

Şi în domeniul multimedia şi al conectivităţii vor francezii să vină cu propuneri noi. Noua interfaţă şofer-maşină se va baza în viitor pe soluţia senzorilor de gesturi, iar pentru a nu distrage atenţia şoferului de la drum urmează ca maşinile să fie dotate cu o variantă avansată a sistemelor de tip Head-Up Display, cu afişarea intuitivă a informaţiilor pe parbriz.

În cazul maşinilor electrice, în special Zoe, francezii anunţă un sistem inedit de conducere autonomă, care va fi activ la viteze mai mici de 30 km/h şi va optimiza consumul de energie în trafic urban.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.