Ce va aduce, aşadar, parteneriatul dintre BMW şi Toyota? În primul rând, o nouă Supra…

Autor: Andrei Ştirbu 22 mart. 2015 Știri auto

Nu mai este nicio surpriză că BMW şi Toyota lucrează împreună la dezvoltarea a două modele sport. Ştiai asta înainte să fi văzut pentru prima dată conceptul FT-1. 

Însă acum aflăm mai multe informaţii despre stadiul în care se află această colaborare, mulţumită celor de la Autocar, care au purtat o discuţie cu Karl Schlicht, vice-preşedintele Toyota Europe.

Cu toate că numele Supra nu a fost adus în discuţie, Schlicht a menţionat că „intenţionăm ca noua maşină să se poziţioneze deasupra lui GT86. Nu va înlocui acest model; GT86 îşi va continua misiunea”.

Merită acum să ne întoarcem un pic la conceptul FT-1, ale cărui forme şi dimensiuni (cu o lungime de circa 4,6 metri) ne duc cu gândul la legendara Supra, care a ieşit din producţie acum mai bine de 12 ani.

Cât despre modelul cu sigla BMW, se vorbeşte despre un viitor Z4 care să-şi împartă platforma tehnică cu surata niponă. BMW Z4 este mai mic decât Supra şi, probabil, aşa va rămâne, căci „s-au dus zilele în care o platformă era doar o platformă. Majoritatea platformelor noastre sunt modulare”, după cum a afirmat Ian Robertson, membru al consiliului director BMW.

Încă nu s-a decis în privinţa localizării liniei de producţie, însă Robertson a sugerat că ambele modele vor fi făcute în acelaşi loc, „noi trebuind să găsim piaţa ideală pentru oricare dintre două”. Nu se ştie, deci, dacă vor fi construite în Europa sau în Statele Unite ale Americii – Japonia existând pe listă, însă fără prea multe şanse.

Cât despre detaliile tehnologice, aşteaptă-te la sisteme hibride cu transmisie integrală, ale căror inimă mecanică îl va reprezenta motorul (I4 / I6) de la BMW, ajutată de motoare electrice alimentate de supercondensatoare.

via Autocar Magazine

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide