Cea mai căutată meserie în 2019 este cea de şofer. La ce sumă poate ajunge salariul

În 2019, deficitul de şoferi din România este de circa 30.000 – 40.000 de persoane,

Cea mai căutată meserie în 2019 este cea de şofer. La ce sumă poate ajunge salariul Cea mai căutată meserie în 2019 este cea de şofer. La ce sumă poate ajunge salariul

În 2019, deficitul de şoferi din România este de circa 30.000 – 40.000 de persoane, scrie Ziarul Financiar.

Companiile din România au avut oferte de locuri de muncă pentru peste 43.000 de şoferi în prima jumătate a acestui an, potrivit rezultatelor unei cercetări realizate de platforma de anun­ţuri OLX.

Astfel, „Şoferi - Servicii auto - Curierat“ a rămas în primul se­mes­tru al acestui an categoria cu cele mai multe locuri de muncă dis­ponibile în secţiunea OLX Locuri de muncă, nu­mă­rul de anunţuri de an­ga­jare fiind relativ similar cu cel din perioada si­mi­lară a anului anterior.

În prezent, în România există circa 300.000 - 310.000 de şoferi cu ates­tate profesionale, iar anga­ja­torii din dome­niul trans­por­turilor se con­frun­tă cu un deficit acut de per­sonal, de circa 30.000 – 40.000 de persoane, po­tri­vit esti­mărilor Uniunii Trans­portatorilor Rutieri din România (UNTRR).

La cât ajunge salariul unui şofer pe TIR în România

Şoferii care au permis de conducere C sau CE, carnet care permite conducerea de camioane şi remorci, câştigă în medie 2.560 lei în regiunea Bucureştiului. În Moldova, mai exact în judeţele Iaşi, Suceava, Vaslui şi Bacău, salariul mediu ajunge la 2.613 lei, iar similar, pe litoral, în judeţul Constanţa, un şofer de camion câştigă în medie 2.528 lei.

În Oltenia, salariul mediu creşte puţin, ajungând la 2.617 lei, şi continuă crească înspre regiunea centrală a ţării şi cea de vest, unde ajunge la 2.777 lei. Spre nord-vest, însă, salariul unui şofer de camion ajunge în medie la 3.063 lei în judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

În străinătate, în schimb, dacă un şofer auto în Bosnia şi Herţegovina câştigă mai bine decât în ţară, un şofer de camion ajunge în medie la 1.980 lei net. Croaţia rămâne însă pe primul loc cu un salariu mediu de 3.545 lei net.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.