Cea mai mare temere a lui Michael Schumacher s-a adeverit

Willy Webber, omul care l-a descoperit pe Michael Schumacher, a povestit marea temere pe care o avea multiplul campion mondial

Cea mai mare temere a lui Michael Schumacher s-a adeverit Cea mai mare temere a lui Michael Schumacher s-a adeverit

Willy Webber, omul care l-a descoperit pe Michael Schumacher, a povestit temerea pe care o avea multiplul campion în legătură cu fiul său, Mick, scrie Digi24.ro. Acesta se temea că fiul ar putea ajunge la rândul său pilot.

Mick Schumacher şi-a făcut debutul luna aceasta în Formula 2, pe pista din Bahrain. El s-a clasat pe locurile 8 şi 6 în cele două curse.

Mick Schumacher a avut apoi prima sa experienţă adevărată într-o maşină de Formula 1 modernă, după ce a mai pilotat anterior monopostul cu care tatăl său a câştigat, în 1994, titlul de campion mondial cu Benetton pe circuitul de la Spa-Francorchamps (înaintea Marelui Premiu al Belgiei din 2017).

Chiar dacă specialiştii îl văd în următorii ani în Formula 1, se pare că tatăl său nu a vrut să ajungă pilot.

"Am fost de câteva ori pe circuit atunci când Michael l-a adus pe Mick să facă primii paşi în motorsport. Am avut impresia că se temea ca fiul său să ajungă pilot şi că încerca să îl convingă pe Mick în acest sens. Dacă ar fi reuşit, ar fi fost fericit", a spus Willy Webber, omul care l-a descoperit pe "Schumi", în Motosport-Total.

Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 a împlinit 50 de ani pe 3 ianuarie 2019

Până acum nu a fost făcut niciun anunţ oficial privind starea neamţului, dar conform zvonurilor, Schumacher nu mai e ţintuit la pat şi nici nu mai depinde de aparate pentru a rămâne în viaţă.

După ce s-a lovit grav la cap în timp ce schia în staţiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgenţă la spitalul din Grenoble. La mai puţin de 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat pe creier, pentru înlăturarea cheagurilor de sânge. Medicii au efectuat două intervenţii, după care au decis să-l pună pe fostul pilot în comă indusă, pentru a-i proteja creierul.

Cum s-a produs accidentul? Schumacher ar fi lovit o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alţi bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecţie, Schumacher a rămas inconştient. Pe 16 iunie 2014, "Baronul Roşu" a fost scos din comă şi externat de la spitalul din Grenoble. Familia a decis să-l mute în Elveţia, la spitalul universitar din Lausanne.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.