Cea mai nouă staţie de hidrogen, de la Honda

Honda a prezentat o nouă staţie solară de hidrogen, la Tokyo. Una mult mai silenţioasă şi mai practică decâ precedenta versiune.

Pe data de 27 Martie 2012 Honda a prezentat cea mai nouă staţie soalară de hidrogen. A fost dezvăluită la Tokyo, Japonia. Iniţiativa este parte a unui program de testare a automobilelor electrice Honda împreună cu prefectura din Saitama.

Pe lângă faptul că noua staţie solară este mult mai mică decât vechea generaţie, cei de la Honda au scos şi compresorul mecanic din instalaţie, acum fiind şi foarte silenţioasă. Unitatea mobilă poate produce până la 1.5 kg hidrogen în 24 ore ce alimentează modelul FCX Clarity pentru 150 km. Desigur, staţia solară are mai multă întrebuinţare în garajul de acasă, unde se poae lăsa maşina la încărcat peste noapte. La staţile publice, o încărcare copletă se poate face în doar 5 min.

Pentru viitor, cei de la Honda s-au gândit să echipeze modelele FCX Clarity cu o celulă mobilă de combustibil capabilă să producă 9 KW. De asemenea pentru o mai bună ilustrare a staţiei mobile de la Honda puteţi urmări filmuleţul de mai jos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.