Ceea ce crezi nu e ceea ce vezi. Sau aşa ceva

Autor: Alexandru Banu 09 feb. 2018 Știri auto
Ceea ce crezi nu e ceea ce vezi. Sau aşa ceva

De câte ori să mai pomenim lansarea anului, decolarea secolului şi isprava mileniului? Să cari pe Marte 64 de tone cu 27 de motoare care produc putere cât o centrală nucleară, e ceva. E ceva mai mult decât ştiam noi că se poate în 2018. Cele 400 de milioane de kilometri vor fi parcurse în 420 de zile, cu o viteză medie de 11 km/s.  Tesla va orbita în jurul lui Marte, pe centura de asteroizi, pe lângă ea, oricum mai avem 418 zile să aflăm asta. Dar nici un mai primim deja imagini de pe camerele instalate pe vechiul Tesla Roadster al lui Elon Musk.

În două zile de la lansarea transmisă live peste tot – inclusiv de noi, pe Facebook – au apărut două ştiri cel puţin nasoale despre ceea ce face şi coace permanent Elon Musk. Nu ştii ce să crezi, dacă nu e un show bine-regizat sau cât adevăr e în visurile lui şi împlinirile clienţilor.

Ieri ziceam că în trimestrul trei al anului trecut, Tesla (toată compania, nu numai industria de maşini) a ieşit în întâmpinarea acţionarilor cu capul jos, raportând o pierdere de aproape 700 mil. de dolari. Nu are capacitate de producţie pentru Model 3, tot promite că o creşte, clienţii îşi retrag avansurile pentru precomenzi, e o vraişte. Musk mai vine cu câte o ghiduşie, vinde aruncătoare de flăcări (sincer noi ne-am lua unul), a mai scos 550 mil. $ din obligaţiuni acoperite de comenzi, face ce face şi mai strânge nişte sute de milioane ca să susţină un business care-i mănâncă 500.000 $ numai în producţia auto. Lansarea pe Marte trebuia să mai spele din veştile negative pe care le tot dă compania.

Aruncătorul de flăcări Tesla, preţuri şi cum îl comanzi

Dar ce aflăm noi azi de la oamenii de ştiinţă? Conform Live Science, via Autoblog, William Carroll, chimist la nivel molecular la Universitatea din Indiana, spune că fără protecţia atmosferică a Pământului şi câmpul magnetic, componentele maşinii care nu sunt din metal vor fi pulverizate de radiaţiile din Cosmos. Asta după ce Musk a spus că maşina lui va rămâne în spaţiu intactă miliarde de ani. Materialele organice vor fi distruse complet de diversele radiaţii. Carroll crede că maşina va rezista cel mult un an. Din ea va rămâne un schelet din metal, şi el grav-avariat de meteoriţi. Aşa că o relicvă cel mult va pluti prin spaţiu, cât despre Starman, “omul” de la bord, e probabil istorie deja.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide