Cei care nu au măcar 8 clase absolvite nu au dreptul de a conduce

Un nou proiect de lege propune ca persoanele care nu au măcar studiile gimnaziale absolvite să nu aibă dreptul de a conduce un autovehicul.

Cei care nu au măcar 8 clase absolvite nu au dreptul de a conduce Cei care nu au măcar 8 clase absolvite nu au dreptul de a conduce

Pe 8 octombrie 2014, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a propus un proiect de lege care vizează noi condiţii de obţinere a permisului de conducere.

„La ora actuală, în lege nu e stipulat nimic legat de şcolarizarea celor care vor să obţină permisul de conducere. Trebuie să prezinţi doar un act ce priveşte condiţia medicală. Poţi fi şi analfabet şi ai dreptul de a circula pe şoselele şi autostrăzile din toată Europa.” declară acesta.

Motivul prezenţei acestui proiect de lege - care a fost validat în Senat cu 91 de voturi - este acela de a spori siguranţa în trafic, România fiind ţara codaşă în topul anual al accidentelor auto mortale.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege are nevoie şi de votul deputaţilor. Ce părere ai despre această propunere?

Sursa: gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.