Cel mai economic Nissan Qashqai: 1.6 dCi PureDrive, 4,9 litri/100 km

La început de toamnă, Nissan anunţă apariţia unei noi versiuni în gama crossoverului Qashqai, care primeşte noul motor diesel 1.6 dCi de 130 CP, care anunţă un nivel foarte scăzut al consumului şi poluării. Totodată, lista de opţiuni pentru Qashqai devine mai bogată. Iată detaliile.

Cel mai economic Nissan Qashqai: 1.6 dCi PureDrive, 4,9 litri/100 km Cel mai economic Nissan Qashqai: 1.6 dCi PureDrive, 4,9 litri/100 km

Noul motor 1.6 dCi dezvoltat de Renault a fost conceput pentru a înlocui serviciile reputatului dCi de 1,9 litri, fără a face compromisuri în materie de performanţe, dar înregistrând niveluri mai scăzute ale consumului şi poluării. Iar acum, acest propulsor ajunge şi sub capota crossover-ului Nissan Qashqai.

În cazul modelului japonez, dCi-ul Pure Drive de 1,6 litri şi 130 CP va înlocui versiunea propulsată de motorul 2.0 dCi cu 150 CP, care, până acum, a reprezentat vârful de gamă pentru crossoverul Qashqai. Chiar dacă noul motor are o putere mai redusă cu 20 CP, cuplul motor rămâne la acelaşi nivel de 320 Nm, fiind obţinut la o turaţie chiar mai mică, de 1.750 rpm (faţă de 2.000 rpm la 2.0 dCi).

Downsizing-ul îşi dovedeşte avantajele principale în ce priveşte reducerea consumului, care scade de la 5,9 litri/100 km la 4,9 litri/100 km, în timp ce emisiile CO2 scad de la 155 g/km la numai 129 g/km. Mai mult, la începutul anului 2012 va fi oferit şi sistemul Stop/Start, care va duce la un consum mediu de numai 4,5 litri/100 km şi emisii CO2 de 119 g/km (cifre valabile pentru versiunea 4x2, cutie manuală).

Nissan Qashqai se mai poate lăuda şi cu altceva: în premieră pentru segmentul său, crossover-ul japonez va oferi, opţional, sistemul Around View Monitor, disponibil până acum doar pe modelele Nissan mult mai scumpe, precum şi pe modelele Infiniti. Este vorba de un sistem de mini-camere de filmat, care asigură o vizibilitate excelentă împrejurul maşinii prin imaginile de tip bird-view afişate pe displayul de pe consolă.

Mai multe detalii despre când va fi lansată noua versiune Nissan Qashqai 1.6 dCi Pure Drive în România şi care vor fi preţurile acesteia, în curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.