Cel mai economic Nissan Qashqai: 1.6 dCi PureDrive, 4,9 litri/100 km

Autor: Oraan Mărculescu 01 sept. 2011 Știri auto

Noul motor 1.6 dCi dezvoltat de Renault a fost conceput pentru a înlocui serviciile reputatului dCi de 1,9 litri, fără a face compromisuri în materie de performanţe, dar înregistrând niveluri mai scăzute ale consumului şi poluării. Iar acum, acest propulsor ajunge şi sub capota crossover-ului Nissan Qashqai.

Noua versiune Nissan Qashqai 1.6 dCi o inlocuieste pe cea cu motorul 2.0 dCi

În cazul modelului japonez, dCi-ul Pure Drive de 1,6 litri şi 130 CP va înlocui versiunea propulsată de motorul 2.0 dCi cu 150 CP, care, până acum, a reprezentat vârful de gamă pentru crossoverul Qashqai. Chiar dacă noul motor are o putere mai redusă cu 20 CP, cuplul motor rămâne la acelaşi nivel de 320 Nm, fiind obţinut la o turaţie chiar mai mică, de 1.750 rpm (faţă de 2.000 rpm la 2.0 dCi).

Downsizing-ul îşi dovedeşte avantajele principale în ce priveşte reducerea consumului, care scade de la 5,9 litri/100 km la 4,9 litri/100 km, în timp ce emisiile CO2 scad de la 155 g/km la numai 129 g/km. Mai mult, la începutul anului 2012 va fi oferit şi sistemul Stop/Start, care va duce la un consum mediu de numai 4,5 litri/100 km şi emisii CO2 de 119 g/km (cifre valabile pentru versiunea 4×2, cutie manuală).

Nissan Qashqai primeste optional sistemul Around View Monitor

Nissan Qashqai se mai poate lăuda şi cu altceva: în premieră pentru segmentul său, crossover-ul japonez va oferi, opţional, sistemul Around View Monitor, disponibil până acum doar pe modelele Nissan mult mai scumpe, precum şi pe modelele Infiniti. Este vorba de un sistem de mini-camere de filmat, care asigură o vizibilitate excelentă împrejurul maşinii prin imaginile de tip bird-view afişate pe displayul de pe consolă.

Mai multe detalii despre când va fi lansată noua versiune Nissan Qashqai 1.6 dCi Pure Drive în România şi care vor fi preţurile acesteia, în curând.

Preturile si data de lansare in Romania pentru Qashqai 1.6 dCi vor fi comunicate in curand

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide