Cel mai înalt pod dintre două tuneluri, inaugurat în China

Autor: Tiberiu Abagiu 03 apr. 2012 Știri auto

Chinezii uimesc lumea cu construcţiile lor gigantice încă de la apariţia Marelui Zid Chinezesc. Ultima lor lucrare de acest gen este podul Aizhai Extra Large Suspension Bridge inaugurat sâmbătă, în provincia Hunan din China.

Acesta este situat la 355 de metri înălţime şi se întinde pe o lungime de 1.176 metri, fiind astfel cel mai lung şi mai înalt pod din lume, care uneşte două tuneluri săpate în munţi.

Mai mult, podul face parte din autostrada Jishou-Chadong Expressway situată în apropiere de graniţa cu Tibet, ce poate fi parcursă cu o viteză maximă de doar 80 km/h. Ca fapt divers, jumătate din lungimea autostrăzii este reprezentată de 18 tuneluri.

Podul are două benzi pe sens şi dispune de o structură susţinută de o bază de 24,5 metri lăţime. De asemenea, este prevăzut cu 1.888 de lumini pentru creşterea vizibilităţii în timpul nopţii.

Construcţia podului, începută în 2007 şi finalizată la sfârşitul anului trecut, are rolul de a reduce timpul de parcurgere al distanţei dintre Jishou şi Chadong de la patru ore la mai puţin de o oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide