Cel mai lung pod din România şi al treilea din Europa se va construi la Brăila

Autor: Mediafax 30 nov. 2018 Știri auto
Cel mai lung pod din România şi al treilea din Europa se va construi la Brăila

Podul va fi construit pe Dunăre, la doar 8 km de Brăila, unde se află şantierul Vard, deţinut de Fincantieri Group. Compania va angaja în jur de 200 de oameni pentru construirea şi asamblarea celor 79 de blocuri ale punţii de oţel, care cântăresc în total 20.000 de tone.

Grupul italian Fincantieri, prin subsidiara Fincantieri Infrastructure, a anunţat, joi, că va furniza puntea de oţel pentru podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, care, odată terminat, va fi cel mai lung din ţară şi al treilea din Europa după lungimea segmentului central.

Citește și:

„Când vor începe lucrările, în iunie 2019, acesta va fi cel mai lung pod suspendat aflat în construcţie din lume. Cu o lungime totalã de 1.975 de metri şi deschiderea principală de 1.120 de metri, podul reprezintă o construcţie de importanţă strategică pentru ţară, fiind co-finanţat de Uniunea Europeană”, se subliniază în comunicatul de presă transmis de compania Fincantieri.

Potrivit comenzii, Fincantieri Infrastructure va furniza puntea de oţel asocierii formate din Astaldi S.p.A. şi IHI Infrastructure Systems CO.LTD, căreia Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) i-a încredinţat contractul. Acest joint venture se va ocupa de proiectare şi de ansamblul de construcţii.

Cel mai lung pod din România ar trebui să fie gata în doi ani

Lucrările la podul de la Brăila vor dura, potrivit estimărilor specialiștilor, aproximativ 24 de luni.

IHI Infrastructure este o subsidiară a IHI Corporation, grup listat pe Bursa din Tokyo. În 2017, concernul a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 miliarde de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide