Cel mai mare avion din istorie va avea o anvergură a aripilor cât un teren de fotbal

Da, ai citit bine. Şi da, va fi mai mare decât uriaşul Antonov AN-225. Cu alte cuvinte, se pare că era monştrilor aviatici nu a apus încă.

Cel mai mare avion din istorie va avea o anvergură a aripilor cât un teren de fotbal Cel mai mare avion din istorie va avea o anvergură a aripilor cât un teren de fotbal

I se spune „The Roc” şi este, pe scurt, cel mai mare avion din istorie. De fapt, va fi, atunci când va fi gata, pentru că acum se află în procesul de construcţie.

Ca să înţelegi cam cât de mare este această creatură înaripată, am pus mai jos o comparaţie foto a proiectului început de compania Stratolaunch Systems.

După cum bine poţi vedea, anvergura aripilor va fi mai mare decât a uriaşului Antonov AN-225 şi va concura cu lungimea unui teren de fotbal. Mai exact, dintr-un capăt în altul va măsura nu mai puţin de 117 metri, cu aproape 29 de metri mai mult decât cei 88,4 metri ai bătrânului Antonov.

Aeronava este proiectul lui Paul Allen, care are o avere uriaşă, şi a lui Gary L. Wentz, Jr., care a fost inginer-şef în cadrul departamentului de sisteme de misiuni al biroului NASA din Nashville, Statele Unite ale Americii.

Între cele două fuzelaje (da, are două) va sta o rachetă care poate ajunge în spaţiu, ideea fiind că e mai uşor de trimis ceva în spaţiu din aer decât de la sol. Împreună, avionul şi racheta vor cântări 540 de tone.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.